-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 13

Evaldas Jurkevičius : „Poilsio parko likimas – ir visuomenės reikalas“

Seimo narys Evaldas Jurkevičius siūlo į UAB „Poilsio parko“ valdymo modeliui parinkti sudarytą darbo grupę įtraukti ir visuomenės atstovus. Toks pasiūlymas šiandien raštu pateiktas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorei.
Senasis poilsio parkas viliojo atrakcionais.
Senasis poilsio parkas viliojo atrakcionais. / Organizatorių nuotr.

Pasak parlamentaro, „Poilsio parkas“ valdymo modelio parinkimas turi svarbią reikšmę didelei uostamiesčio bendruomenės daliai. Visuomenininkams nerimą kelia Klaipėdos miesto savivaldybės priimtas sprendimas likviduoti parką valdančią bendrovę, o turtą ir pastatus perduoti administruoti valdiškoms įstaigoms. Bijoma, kad vasaros koncertų estrada pateks į nežinia kieno rankas.

Visuomenininkų atstovai, siekdami užtikrinti skaidrumą,  dar liepos mėnesį reikalavo įtraukti juos į parko valdymo reikalus svarstančią darbo grupę bei pateikti bendrovės finansinę padėtį liudijančių dokumentų kopijas. Sulaukę neigiamo atsakymo, uostamiesčio  aktyvistai kreipėsi į Klaipėdos apygardos administracinį teismą. Šis skundą patenkino iš dalies ir įpareigojo savivaldybės administraciją pateikti finansinius dokumentus.

„Nesuprantu tokio savivaldybės elgesio. Jeigu nėra ko slėpti, kodėl taip kratomasi viešumo. Net ir bylą nagrinėjęs teismas akcentavo, kad visuomenė privalo žinoti, ką  vietos valdžia atlieka iki sprendimų priėmimo ir turi teisę pareikšti savo siūlymus ir nuomones.“ – sakė E. Jurkevičius.

Seimo nario nuomone, visuomenininkų dalyvavimas parenkant UAB ,,Poilsio parko“ valdymo modelį yra pagrįstas teisėtais visuomenės interesais.

LR Viešojo administravimo įstatymo 7 straipsnyje numatyta viešojo administravimo subjektų pareiga dėl administracinių sprendimų, susijusių su bendrais teisėtais visuomenės interesais, tartis su visuomenės interesams tam tikroje srityje atstovaujančiomis organizacijomis. Šiame straipsnyje suformuotas administravimo subjektų veiklos skaidrumo principas nėra savitikslis – jo esmė, kaip konstatuota Konstitucinio Teismo jurisprudencijoje, kad visuomenė privalo žinoti, ką viešojo administravimo subjektai atlieka iki sprendimų priėmimo ir jų įsiteisėjimo, ir turi turėti teisę pareikšti nuomonę.

Vadovaudamasis šiomis įstatymų nuostatomis Seimo narys Evaldas Jurkevičius Klaipėdos savivaldybės vadovybei pasiūlė iš naujo suformuoti darbo grupę parko administravimo modeliui parinkti ir į ją lygiomis dalimis įtraukti miesto tarybos narius, savivaldybės darbuotojus ir visuomenės atstovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius