-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 10

Vidas Urbonavičius: Seimui turėtų būti gėda (papildyta)

Vilniaus miesto tarybos narį Vidą Urbonavičių, prabilusį apie buvusio sostinės vicemero, dabar – Seimo nario Evaldo Lementausko siūlytus kyšius, pribloškė parlamentarų sprendimas neatimti teisinės neliečiamybės iš šio politiko.
E.Lementauskas teisme
E.Lementauskas teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Matyt, bylą realiai gali ištikti senatis, – 15min.lt sakė V.Urbonavičius. – Seimui turėtų būti gėda. Kitų žodžių nerandu. Jeigu žmogus deklaruoja, kad jis sutinka, jog jam būtų panaikinta teisinė neliečiamybė, o Seimas to nepadaro, tai atrodo mažų mažiausiai keista.“

Po balsavimo Seime viešoje erdvėje pradėta svarstyti, kad E.Lementauskui liko tik atsistatydinti, esą taip pasielgtų bet kuris garbingas žmogus. V.Urbonavičius teigė to nesitikintis. „Neabejoju, kad jis tam savyje jėgų nerastų. Nemanau, kad jis yra garbingas žmogus. Tačiau jeigu jis vis dar laikosi to, ką sakė anksčiau, jam kito kelio, kaip atsistatydinti, nebeliko. Tik tokiu atveju bus išspręsta byla“, – samprotavo konservatorius.

Anot jo, jei kaltinamasis ir jo gynėjai būtų pasirodę paskutiniame teismo posėdyje, kuris vyko  E.Lementauskui dar nesant Seimo nariu, šiuo metu teismas jau skelbtų sprendimą.

„Man nesuprantama, kam tie melagingi pareiškimai, kad jis nori bylos ištyrimo, jei pats nėjo į teismo posėdžius, vilkino bylą“, – E.Lementausko pareiškimais stebėjosi politikas.

Savo ruožtu E.Lementauskas antradienį tvirtino nuoširdžiai siekęs, kad neliečiamybė iš jo būtų atimta.

„Nespėlioju, ar bus suėjusi senatis. Mano noras, kad byla būtų baigta, joje būtų padėtas taškas, o kad byla baigsis man palankiai, tuo neabejoju. Nesitikėjau tokio rezultato Seime“, – sakė E.Lementauskas.

Prieš savo rinkėjus E.Lementauskas dėl dviprasmiškos situacijos nesijaučia nepatogiai.

„Politikoje aš jau šešiolikti metai ir, manau, turiu patirties, atsakomybės ir garbės atstovauti savo rinkėjams. Būtent tą darbą ir dirbu Seime. Ta padėtis netrukdys darbams“, – sakė politikas.

Baudžiamąją bylą, kurioje E.Lementauskas kaltinamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui konservatoriui Vidui Urbonavičiui siūlęs 300 tūkst. litų už tai, kad šis nepalaikytų interpeliacijos merui Juozui Imbrasui ir pačiam E.Lementauskui bei balsuotų už tuometinei koalicijai naudingus sprendimus, nagrinėja Vilniaus miesto 1-asis apyinkės teismas.

V.Urbonavičius teisme yra teigęs, kad pinigus jam E.Lementauskas siūlęs ant lapelių braižydamas įvairiausias schemas. Anot konservatoriaus, „tvarkietis“ užrašydavo siūlomas sumas ir tai, kaip V.Urbonavičius turėtų balsuoti.

BNS skelbiamais Generalinės prokuratūros ir teismo duomenimis, E.Lementauskas teisiamas dėl trijų nusikalstamos veikos epizodų. Senaties terminas dėl vieno iš jų sueis 2012 metų lapkritį, dėl kito – 2015 metų lapkritį, dėl trečiojo – 2016 metų balandį.

Seimo kadencija baigsis 2012 m. lapkritį.

Kaip jau skelbė 15min.lt, antradienį E.Lementauskas išsaugojo teisinę parlamentaro neliečiamybę. Už teisinės neliečiamybės atėmimą balsavo 68 parlamentarai, prieš nebuvo nei vieno, keturi Seimo nariai susilaikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius