Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 20

Evaldo Lementausko „skrydis“: nuo Vilniaus vicemero, Seimo nario iki vairuotojus telefonu konsultuojančio „Regitros“ specialisto

Buvęs Seimo narys, Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas, teisiamas korupcijos byloje, jau kurį laiką darbuojasi valstybės įmonės „Regitra“ Vilniaus filiale. Kaip sako pats buvęs politikas, jis dirba informaciniame centre, kur teikiama informacija paskambinusiems vairuotojams ar automobilių savininkams.
Evaldas Lementauskas
Evaldas Lementauskas / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Į naują Seimą pernai rudenį nepatekę politikai buvo priversti ieškoti kitokios veiklos. Buvęs „tvarkietis“ E.Lementauskas, Seimo nariu išbuvęs apie pusantrų metų, tvirtina naujo darbo ieškojęs apie pusmetį. „Kaip ir kiekvienas kitas žmogus, kuris pradeda darbą dirbti baigęs kažkokį konkretų darbą. Pusę metų ieškojau darbų, atsirado galimybė tokį darbą dirbti ir dirbu tokį darbą“, – sakė buvęs parlamentaras.

E.Lementauskas teigė dabar dirbąs „Regitros“ informaciniame centre: „Žmonės kreipiasi įvairiais klausimais, mes teikiame informaciją.“

Paklaustas, ar sunku buvusiam Seimo nariui grįžti į darbo rinką, E.Lementauskas kalbėjo, kad šiuo metu toks metas, kai gana sunku susirasti darbą bet kam, ypač su tokiu atlyginimu, kokį norėtųsi gauti. 

Kažkada gyvenęs ir dirbęs Šiauliuose E.Lementauskas į gimtąjį miestą grįžti neketina. Esą jis jau nuo 2003-iųjų gyvena Vilniuje, tad tokių planų net nesvarstęs. E.Lementauskas nesvarsto galimybių ir grįžti į politiką – 2011 metais tapęs Seimo nariu, jis pasitraukė iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos, o dalyvauti naujuose rinkimuose neketina.

„Kol kas jokio noro neturiu, reikia pasidžiaugti šeima, vaikai dideli, reikia jiems skirti laiko. Jaučiu skolą už tą laiką, kai buvau aktyvus politikas“, – aiškino buvęs parlamentaras.

E.Lementausko politinę karjerą sugriovė korupcijos skandalas. E.Lementauskui buvo nušvitusi viltis išvengti teismo, kai Seimas nesutiko panaikinti jo teisinės neliečiamybės. Bet dabar jam tenka minti teismų slenksčius – pasibaigus Seimo kadencijai jis neteko ir teisinės neliečiamybės, o Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas atnaujino baudžiamąjį procesą. Buvęs politikas yra kaltinamas galimu valstybės tarnautojo papirkimu.

Bylos duomenimis, 2007 m. būdamas sostinės vicemeru E.Lementauskas Vilniaus savivaldybės tarybos nariui konservatoriui Vidui Urbonavičiui per kelis kartus siūlė apie pusę milijono litų kyšių. Pinigai esą siūlyti už tai, kad konservatorius nepalaikytų jam ir tuometiniam merui Juozui Imbrasui rengiamų interpeliacijų.

E.Lementauskas sakė esąs tikras, kad teismo sprendimas bus jam palankus – kaltas jis nesijaučia, nes byla neva išprovokuota ir politinė. „Vyksta labai intensyviai teismo posėdžiai ir tikiuosi, kad byla bus baigta kuo greičiau ir vėl galėsiu pakelta galva kalbėtis su žurnalistais“, – sakė E.Lementauskas, bet patikino neįsivaizduojąs, kada tie teismo procesai baigsis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius