Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 22

Feisbuke – stotelę su žmonėmis Vilniuje nušlavusio BMW vairuotojo paramos akcija

Kiek turtinės ir moralinės žalos padaroma per tokią avariją, kuri praėjusį sekmadienį sudrebino Vilnių? Tuomet automobilių fotografo Arnoldo Ivanausko nesuvaldytas galingas BMW M3 automobilis įskriejo į stotelę su žmonėmis: buvo sužaloti septyni pėstieji ir suniokota nemažai turto.
Arnoldas Ivanauskas
Arnoldas Ivanauskas / Arnoldo Ivanausko / AI MEDIA nuotr.

Atsakyti į šį sudėtingą klausimą teks 20-mečiui fotografui iš Panevėžio, kurio pečius gali užgulti daugybė reikalavimų atlyginti nuostolius ir ieškiniai teisme. Vaikinui tokia perspektyva kelia didelį nerimą, nes nei jis, nei jo artimieji neturi sukaupę didelių turtų ir iki šiol gyveno kukliai.

Tačiau A.Ivanauskas jau šiandien gali jaustis nepaliktas nelaimėje – jo artimieji ir bičiuliai internete organizuoja finansinę vaikino gelbėjimo operaciją.

Sąskaitas už sužalotų žmonių gydymą įtariamajam avarijos kaltininkui tikriausiai pateiks Valstybinė ligonių kasa.

Suniokotos stotelės, reklamos stendo ir kitos miesto infrastruktūros šeimininkai jau taip pat sumuoja išlaidas.

Sudaužytas ne pats brangiausias, bet šio to dar vertas svetimas sportinis automobilis BMW M3.

Maža to, kiekvienas nukentėjusiuoju šioje istorijoje pripažintas asmuo turės teisę pateikti ieškinį asmeniškai BMW vairuotojui.

Tikėtina, jog vien neturtinės žalos atlyginimui prašomos sumos tokioje byloje gali svyruoti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų.

Net jeigu dalį nuostolių sutiks atlyginti draudimo kompanija, vėliau draudikai turės teisę regreso tvarka reikalauti iš avarijos kaltininko grąžinti jiems pinigus.

Neoficialiai 15min.lt konsultavę teisėsaugos pareigūnai prasitarė, kad šiuo atveju tikriausiai nebus siekiama žūtbūt pasiųsti A.Ivanauską už grotų (formaliai jam gresia nelaisvė iki 5 metų). Mat ne ką lengvesnė už gresiantį teistumą bausmė jaunam panevėžiečiui ir jo šeimai – laukianti finansinė našta.

VIDEO: BMW Vilniuje rėžėsi į viešojo transporto stotelę – sužeisti 5 žmonės

Viena iš Arnoldo pažįstamų Asta M. dar praėjusią vasarą savajame „Facebook“ profilyje yra įkėlusi atvirutę su rašytojo Levo Tolstojaus mintimi apie besąlygišką meilę.

„Galima mylėti bet kurį žmogų. Tik mylint jį reikia mylėti ne už ką nors, o mylėti už nieką. Tik pradėk šitaip mylėti — ir surasi už ką“, – šią mintį paviešinusi Asta M. kartu su bendraminčiais dabar tarsi įrodinėja, kad tai nėra tik gražūs žodžiai.

Atvaizdas iš „Facebook“/Levo Tolstojaus citata
Atvaizdas iš „Facebook“/Levo Tolstojaus citata

A.Ivanausko artimųjų ir draugų rate feisbuke šiomis dienomis verda diskusijos, kas ir kuo galėtų pagelbėti į nelaimę patekusiam panevėžiečiui.

Viena iš konkrečių organizuojamos paramos linijų – finansinė. Internete skelbiamos banko sąskaitos, į kurias norintieji gali pervesti tam tikrą sumą. Taip pat kalbama ir apie galimybę paremti jaunuolį ir jo šeimą grynaisiais. Akcentuojama, kad pinigai nėra skirti asmeniniams Arnoldo poreikiams – tai lėšos nukentėjusiesiems ir būsimoms teismo išlaidoms.

„Tikrai labai dėkojame visiems už pagalbą. Visi žinot, koks Arnas žmogus. Arno tėvams labai nemalonu dėl to, kad reikia finansinės pagalbos. Jie niekada patys neprašo ir bando kapstytis iš paskutiniųjų, bet šį kartą yra ir bus labai sunku“, – skelbia vienas iš paramos akcijos aktyvistų.

347 eurai. 400. 70. Tokios jau paaukotos sumos minimos „Facebook“ pokalbiuose. Išvardijami ir aukojusiųjų vardai. Geradarių sąraše – bent keliolika pavardžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius