Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 10

Fetišistai nusitaikė į jaunas merginas

„Superkame dėvėtas apatines kelnaites po 40 Lt“, – toks „darbo pasiūlymas“ moksleivėms ir studentėms viename interneto tinklalapyje sulaukė kelių tūkstančių žmonių dėmesio. Kas tai – lengvas būdas užsidirbti ar patiklių jaunų merginų paieška?
Už dėvėtas apatines kelnaites moksleivėms ir studentėms žadamas 1 tūkst. Lt atlyginimas per mėnesį.
Už dėvėtas apatines kelnaites moksleivėms ir studentėms žadamas 1 tūkst. Lt atlyginimas per mėnesį. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Neįprastas darbo skelbimas internete pasirodė prieš pat rugsėjo 1-ąją. Skelbime rašoma, jog viena erotinių prekių parduotuvė siūlo merginoms užsidirbti „laisvu nuo mokslų laiku“. Viskas, ką reikės daryti, – nešioti apatines kelnaites ir jas neskalbtas parduoti. „Siūlome pastovų bendradarbiavimą“, – priduriama skelbime.

Taip pat jame trumpai aprašomas „verslo modelis“: supirktos kelnaitės pakuojamos „į tam tikrus įpakavimus“ ir parduodamos vienoje internetinėje parduotuvėje. Su „tiekėjomis“ atsiskaitoma banko pavedimu arba grynaisiais pinigais per kurjerius.

Rašoma, jog taip galima užsidirbti 1 tūkst. Lt per mėnesį. Ar už neskalbtas kelnaites duodamos švarios, neskelbiama. Taip pat nerašoma, kiek laiko kelnaitės turėtų būti dėvimos. Tačiau atmetus pigiausių kelnaičių savikainą, tam, kad užsidirbtų skelbiamą sumą, „darbuotojos“ apatinį trikotažą turėtų keisti bent kiekvieną dieną.

Šis „darbo skelbimas“ netruko paplisti įvairiuose forumuose ir socialiniuose tinkluose, tad nenuostabu, kad per kiek daugiau nei savaitę skelbimą pamatė daugiau nei 2 tūkst. internautų. Jų reakcijos įvairios: vieni juokais kuria verslo planus, kiti baisisi, treti sumišę svarsto, ar skelbimas tikras.

„15min“ kelis kartus bandė susisiekti su skelbimo autoriumi, tačiau nesėkmingai – nei į telefono skambučius, nei į SMS žinutes jis neatsakė.

Pažeidimo neįžvelgia

Nors skelbime minima, kad į darbinius santykius norima įtraukti moksleives, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus (VTAK) įstaiga tai komentuoti atsisakė. Įstaigos atstovė spaudai Olga Malaškevičienė teigė, jog VTAK gana dažnai gauna gyventojų pranešimų apie internete aptiktą galimai nepilnamečiams netinkamą informaciją.

Nežinai, kas gali slėptis už to skelbimo – gal ir tas pats pedofilas, – svarstė R.Pajuodytė.„Buvo atvejų, kai mums siuntė nufilmuotas vaikų smurto scenas, erotinio pobūdžio nepilnamečių nuotraukų ir pan. Visus „keisto pobūdžio“ skelbimus, filmuotą medžiagą ar nuotraukas mes persiunčiame policijos pareigūnams, nes minėto turinio informacijos platinimas gali turėti administracinės teisės pažeidimo požymių, ir už tai gali grėsti baudžiamoji atsakomybė. Mūsų žiniomis, kiekvienas pranešimas atidžiai tikrinamas“, – „15min“ teigė O.Malaškevičienė.

Anot jos, šis skelbimas taip pat buvo persiųstas įvertinti policijai.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininko pavaduotojas Ramūnas Matonis skelbime teisės aktų pažeidimų neįžvelgė. „Tokių skelbimų pasitaiko, tai vadinama fetišu – pasirinktas objektas, medžiaga, kvapas, kuris žmogų jaudina seksualiai. Tai nėra kažkaip baudžiama“, – teigė jis.

Paklaustas, ar pasiūlymu susidomėjusioms patiklioms mergaitėms gali kilti pavojus, R.Matonis teigė, jog iki šiol tokių atvejų nebuvo: „Policija nėra užfiksavusi atvejų, kad tokiais būdais būtų verbuojamos merginos.“

Ragina nesusigundyti

Psichologė-psichoterapeutė Ramunė Pajuodytė teigia, jog fetišizmas – tai nukrypimas, arba perversija, kai seksualinį potraukį, pasitenkinimą teikia tam tikras objektas. „Jis tik simbolizuoja partnerį. Fetišistams nereikia kito žmogaus, asmenybėms, jie susijaudina ir patiria pasitenkinimą vien nuo to daikto. Tai gali būti ne tik kažkokios kelnaitės ar apatiniai drabužiai, bet absoliučiai bet kas – net kokia nors nuotrauka, kūno dalys ir t.t.“, – sakė R.Pajuodytė.

Pasak jos, paprastai šis sutrikimas susiformuoja labai anksti, dar vaikystėje, tačiau to priežastys nėra žinomos.

Anot R.Pajuodytės, šie žmonės bijo ir vengia normalių, natūralių santykių. Tačiau jie nėra tokie pavojingi, pavyzdžiui, kaip pedofilai.

„Kita vertus, gali būti įvairių atvejų. Nežinai, kas gali slėptis už to skelbimo – gal ir tas pats pedofilas“, – svarstė R.Pajuodytė.

Ji patarė jaunoms merginoms nesusigundyti lengvu uždarbiu ir neįsitraukti į šią veiklą. Jos nuomone, tai ne tik gali būti pavojinga, bet ir yra savotiškas savigarbos, orumo pažeminimas.

„Ta mergina taip užsidirbdama, parduodama savo apatinius, save tam tikra prasme pažemina. Vis tiek tai yra susiję su intymumu. Koks tada pačios jos savęs įvertinimas?“ – retoriškai klausė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius