-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 01

Finansų viceministro Vytauto Galvono abejotinos paskolos tyrimo rezultatai paaiškės tik rudenį?

Finansų viceministro, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovo Vytauto Galvono likimą jo vadovui finansų ministrui socialdemokratui Rimantui Šadžiui gali tekti apsispręsti nesulaukus tyrimų dėl galimos korupcijos pabaigos. Prezidentė Dalia Grybauskaitė iš ministrų reikalauja susitepusius viceministrus atleisti iki jos inauguracijos, tuo tarpu visi trys tyrimai dėl V.Galvono korupcijos gali pasibaigti tik rudeniop.
Vytautas Galvonas
Vytautas Galvonas / BFL nuotr.

Birželio pradžioje LRT laidos "Dėmesio centre" vedėjas Edmundas Jakilaitis atskleidė, kad azartinius lošimus kuruojantis finansų viceministras V.Galvonas iš lažybų bendrovės „Top Sport“ savininko Gintaro Staniulio pernai paėmė 300 tūkst. Lt dydžio paskolą už juokingas – 0,2 proc. palūkanas.

Ir V.Galvonas, ir G.Staniulis po to dievagojosi, kad tokios paskolos nėra, tačiau kol kas to niekas neįrodė.

Kol kas tyrimo dėl V.Galvono korupcijos nebaigė nei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, nei Valstybinė mokesčių inspekcija, nei pati Finansų ministerija. Generalinė prokuratūra, tyrimą dėl dokumento klastojimo pradėjusi V.Galvono prašymu, tyrimo rezultatų taip pat neturi.

Facebook nuotr. /Sutarties kopija
Facebook nuotr. /Sutarties kopija

Užtruks mažiausiai tris mėnesius

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos viršininkas Marius Žemgulis 15min.lt teigė, kad tyrimas dėl V.Galvono vyksta intensyviai, tačiau neprognozavo, kiek laiko pareigūnams prireiks surinkti visai būtinai informacijai.

Mokestiniai tyrimai, susiję su fiziniais asmenimis, trunka mažiausiai 3 mėnesius.

„Šiuo metu yra renkami ir analizuojami duomenys. Tyrimui pasibaigus, galėsime pateikti daugiau informacijos. Pažymime, kad mokestiniai tyrimai, susiję su fiziniais asmenimis, trunka mažiausiai 3 mėnesius. VAVMI dės visas pastangas, kad jus dominantis mokestinis tyrimas būtų baigtas kuo greičiau“, – teigė M.Žemgulis.

VTEK taip pat kol kas neprognozuoja, kiek laiko gali prireikti išsiaiškinti, ar V.Galvonas supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Ministras tyrimo pabaigos nemato

Kada bus baigtas tarnybinis V.Galvono veiklos patikrinimas, negalėjo pasakyti ir finansų ministras Rimantas Šadžius.

„Ne, tyrimas nebaigtas. Nežinau, kada jis baigsis. Tada, kai bus surinkti visi duomenys. Kol kas tyrimas nebaigtas ir negaliu pasakyti, kada tai bus padaryta. Daugiau nieko negaliu komentuoti“, – 15min.lt sakė R.Šadžius.

Kol kas tyrimas nebaigtas ir negaliu pasakyti, kada tai bus padaryta, – sakė ministras.

Pagal įstatymus, tarnybinį nusižengimą tiriantis asmuo jį gali tirti ne ilgiau kaip 30 dienų, neįskaitant laiko, per kurį tikrinamas pareigūnas nebuvo darbe dėl ligos, buvo komandiruotėje arba atostogavo.

Esant svarbioms aplinkybėms, tarnybinį patikrinimą atlikti pavedęs pareigūnas gali pratęsti tarnybinio patikrinimo terminą dar iki 30 dienų.

Kadangi V.Galvonas, paskelbus apie galimą jo sutartį dėl paskolos, atostogavo, tyrimas ministerijoje tikrai nebus baigtas iki prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijos. Todėl R.Šadžiui gali tekti dėl viceministro apsispręsti dar nepasibaigus patikrinimams.

Prezidentė pirmadienį dar kartą pažymėjo, kad neskirs į pareigas tų ministrų, kurie neatleis jai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktame susitepusių viceministrų sąraše nurodytų asmenų. Tai, kad šiame sąraše yra finansų viceministras, žurnalistams yra patvirtinusi ir pati D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius