-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 05

Fizikos konkurso nugalėtojams – kelialapis į studijas KTU

Šeštadienį Kauno technologijos universiteto (KTU) Fundamentaliųjų mokslų fakultete (Studentų g. 50, 325F auditorijoje) įvyks 15-asis respublikinis prof. Kazimiero Baršausko fizikos konkursas, skirtas moksleiviams.
Fizika besidomintys moksleiviai, laimėję konkursą KTU, užsitikrins, kad šiame universitete galės studijuoti ateityje.
Fizika besidomintys moksleiviai, laimėję konkursą KTU, užsitikrins, kad šiame universitete galės studijuoti ateityje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Konkurse kviečiami dalyvauti 9–12 klasių moksleiviai. Kiekviena amžiaus grupė gaus po šešias užduotis, kurias parengė KTU Fizikos katedros docentai ir profesoriai. Šio konkurso laureatai bus apdovanoti ne tik diplomais ir prizais. Jiems bus garantuota vieta studijoms KTU. Be stojamojo konkurso mokytis KTU Fundamentaliųjų mokslų, Elektros ir valdymo inžinerijos, Informatikos, Mechanikos ir mechatronikos, Telekomunikacijų ir elektronikos fakultetuose teisę įgis 11–12 klasių I, II ir III vietų nugalėtojai.

„Prof. K.Baršausko fizikos konkurse kiekvienais metais sulaukiame moksleivių iš visos Lietuvos. Laurus skina ne tik KTU gimnazistai, jau siejantys savo ateitį su mūsų universitetu, bet ir kitų miestų moksleiviai. Praėjusiais metais pirmąja vieta dvyliktokų grupėje dalijosi KTU ir Skuodo Prano Žadeikio gimnazijų atstovai. Tarp vienuoliktokų geriausi buvo Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazistai“, – sakė KTU Fizikos katedros vedėjas prof. Julius Dudonis.

Konkurse moksleiviai taip pat susipažins su naujausiomis fizikos mokomosiomis ir mokslinėmis laboratorijomis. Bus pristatytos fakultete organizuojamos mokymo ir mokslinės programos, galimybė įgyti taikomosios fizikos, medžiagų mokslo bei taikomosios matematikos bakalauro, magistro ir daktaro laipsnius. Kartu su moksleiviais atvykusiems mokytojams bus organizuojamas seminaras apie naujausias aukštojo mokslo aktualijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius