Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 23

„flyLAL-Lithuanian Airlines“ kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo

AB „flyLAL-Lithuanian Airlines“ pateikė pareiškimą Vilniaus apygardos teismui dėl bankroto bylos iškėlimo. Skrydžių veiklos oro bendrovė nevykdo nuo sausio 17 d., teigiama išplatintame pranešime spaudai.
„flyLAL“
„flyLAL“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mes ieškojome visų įmanomų galimybių tęsti veiklą, tačiau nebegalėdami toliau vykdyti skrydžių ir nematydami realių galimybių veiklą atnaujinti, buvome priversti kreiptis dėl bankroto bylos iškėlimo. Esant dabartinei situacijai, manau, tai vienintelis teisingas sprendimas“, – sakė AB „flyLAL-Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

Jis apgailestavo, kad tai skaudžiai paliečia oro bendrovės keleivius, darbuotojus, verslo partnerius, neigiamai veikia Lietuvos aviacijos sektorių ir su juo susijusias sritis.

V.Kaikaris paaiškino, kad nutrūkus finansavimui, oro bendrovės „flyLAL-Lithuanian Airlines“ finansinė būklė 2008 m. ketvirtą ketvirtį bei 2009 m. pradžioje ypač pablogėjo ir nebuvo galimybių be papildomų investicijų ją pagerinti.

Atsižvelgdamas į įmonės finansinę būklę, padėtį aviacijos rinkoje ir tai, kad valstybės institucijos sustabdė Lietuvos skrydžių bendrovės vežėjo pažymėjimo ir licencijos galiojimą, AB „flyLAL-Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius