Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 30

„Frontas“ nusisuka nuo Paleckio

Netekusi kantrybės, dalis „Fronto“ partijos vadovybės bei didžioji partijos skyrių regionuose dalis reiškia nepasitenkinimą partijos pirmininko Algirdo Paleckio dviveidiškumu ir skelbia, kad nepaisydamas lyderio „Frontas“ svarbiausio savo tikslo – kovoti su stambaus verslo grupuotėmis – nekeičia, teigiama išplatintame pranešime.
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kai į partiją atėjo žmonės, siekiantys realiai kovoti su oligarchizacija, „Frontas“ sistemingai plėtė veiklą ir ruošėsi tapti įtakinga partija – tai neatitiko projekto sumanytojų planų. „Todėl partijos aktyvo kategoriški reikalavimai imtis veiksmų atsimušdavo į sieną, – sakė „Fronto“ partijos pirmininko pavaduotojas Alvydas Pocius. – Pasiekus „kritinę masę“, prireikė kaltų, juo tapo partijos rinkimų štabo vadovas Audrius Butkevičius.“

A.Pociaus teigimu, projekto „Frontas“ autoriai – vadinamasis senasis nomenklatūros klanas, susitelkęs apie buvusios LDDP flangą Lietuvos socialdemokratų partijos gretose.

Partijos pirmininko parsidavėliškumą įrodo šiandien prezidiume patvirtinas rinkimų į Europos Parlamentą sąrašas. Pirmoje sąrašo vietoje – pseudokovomis pagarsėjęs Algirdas Paleckis, antroje – vienas „auksinio tualeto“ Kaune statytojų, ilgametis Lietuvos komunistų partijos funkcionierius Bronislovas Kučinskas, trečias įrašytas nedidelio išsilavinimo prasigėręs menininkas Antanas Čebatariūnas. Fikcija, pradėta vaidinant kovą su oligarchija, sėkmingai tęsiama, rašoma pranešime.

Tačiau naivu manyti, kad kovojimo su negerovėmis teatrališkumas visuomenėje neliks nepastebėtas. Ir nors pastaruoju metu įtampa partijoje tik augo, „Frontas“ ruošėsi tapti realiu judėjimu už Lietuvos žmonių interesus.

„Aktyviosios „frontininkų“ grupės A.Paleckis nepajėgus sustabdyti, – sakė A.Pocius, – neturintis pasitikėjimo daugelyje partijos skyrių ir visuomenėje, be organizacinių gebėjimų, jis ir tegali vaidinti politinį lyderį, kas irgi jam gana sunkiai sekasi. „Frontininkai“ nori matyti Lietuvą laisvą nuo oligarchijos ir tikrai demokratišką šalį. O dangstymasis kontroversiška pavarde yra pigi politinė apgaulė.“

Partijos aktyvas dar kartą patvirtina, kad A.Butkevičius lieka partijos nariu ir yra „Fronto“ partijos Karoliniškių skyriaus narys.

Pasak A.Pociaus, „Frontas“ jau susikūrė kaip politinė jėga ir tokia išliks, be to, kuo toliau, tuo labiau vaduosis iš komunistinio bei kagėbistinio tvaiko. „Tik mes visi kartu galime sukurti Lietuvą tokią, kokią norime matyti“, – sakė jis.

A.Pocius nėra kandidatavęs jokiuose rinkimuose ir nesiruošė kandidatuoti į Europos Parlamentą.

„Šiandien „Fronto“ aktyvas nariai sako, jog jų tikslas – ne „Briuselio kopūstai“, o šiandien dirbti čia  ir dėl Lietuvos ateities, kartu su žmonėmis. Išvažiuojantiems Lietuvos ateitis nerūpės“, – sakė A.Pocius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius