Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 03 29

„Fronto“ mitinge išsityčiota iš A.Paleckio (nuotraukos)

Sostinėje pirmadienio popietę vyko partijos „Frontas“ inicijuotas mitingas, kurio dalyviai piktinosi didelėmis sąskaitomis už būstą. Tuo metu ant greta esančio daugiaaukščio stogo užsilipę jaunuoliai iškėlė plakatus, pašiepiančius „Frontą“ ir jo lyderį Algirdą Paleckį.
Mitingo akimirkos
Mitingo akimirkos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mitingas vyko Karoliniškių mikrorajone, šalia komunalines paslaugas teikiančių įmonių „Karoliniškių būstas“ ir „Viršuliškių būstas“ administracijos pastato. Šios įmonės priklauso įmonių grupės ICOR (buvusi „Rubicon group“) valdomam „City Service“.

Mitinge dalyvavo kone 200 daugiausia pagyvenusių žmonių. Be „Fronto“, prie mitingo prisidėjo Naujoji sąjunga bei Pensininkų sąjunga. Šių partijų atstovai kalbėdami nuo pakylos piktinosi didžiulėmis sąskaitomis už komunalines paslaugas, kurios esą daugumai gyventojų viršija pajamas. „Rubikoną – lauk!“, „Vagys!“ – tokie šūkiai skambėjo mitinge.

„Į mus kreipiasi žmonės dėl tų neadekvačių ir nepaaiškinamų mokesčių, tos vadinamosios eksploatacinės, arba priežiūros, išlaidų. Jų neapskaičiuoja niekas. Kaip man paaiškino savivaldybės klerkai, tai yra toks mokestis, kurį turėtų apskaičiuoti pagal tai, ką reikia kiekvienam namui padaryti, ir paskui padalyti kiekvienam butui. Jei koks lietaus vamzdis nukrito, stogas prakiuro ar panašiai. Bet žmonės turi žinoti. Dabar gi įrašomas skaičius ir nepagrindžiamas“, – 15min.lt sakė Naujosios sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkė Rita Naudužienė.

Ji stebėjosi, kad kai savivaldybei priklausančios 7 komunalines paslaugas teikiančios įmonės brindo į skolas, visas kitas įmones valdantis „City Service“ pernai deklaravo 9 mln. Lt pelno.

Išjuokė A.Paleckį

Vykstant mitingui, ant greta esančio daugiabučio buvo pakabinti du ilgi raudoni transparantai su užrašais „Į raudonąjį rytojų su dr. Paleckiu“ ir „Dr. Paleckio žodžiai – kaip kulkos“. Taip pat ant stogo stovėjo du veidus kaukėmis užsidengę jaunuoliai ir laikė plakatą „Mums Kremliaus kelrodė žvaigždė“.

Mitingo dalyviai ir organizatoriai piktinosi ir šaukė ant jaunuolių, esą papirktų „City Service“ atstovų. Pats A.Paleckis mitinge nedalyvavo, nes yra išvykęs.

Tačiau jaunuoliai nekreipė dėmesio į šūkaujančius žmones.

Tuomet pagyvenusios A.Paleckio gerbėjos ėmė reikalauti mitinge budinčių policijos pareigūnų, kad šie nukeltų transparantus. Jos apeliavo į tai, kad juos laikantys jaunuoliai stovi ant stogo neprisirišę, be to, neturi teisės laipioti ant privataus namo stogo.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Mitingo akimirkos
Policijos pareigūnai paėmė iš jaunuolių transparantus.

Keli policijos pareigūnai puolė ieškoti įėjimo į daugiabučio laiptinę, bet užkilę į pastogę pastebėjo, jog ji užrakinta.

Patekti ant stogo policininkams pavyko tik po gero pusvalandžio, jau mitingui baigiantis. Tuomet jaunuoliai suvyniojo plakatus ir, dar kurį laiką palūkuriavę, kol žmonių apmažės, nusileido į apačią. Policijos pareigūnai iš jų transparantus atėmė, tačiau baudos kol kas neišrašė, tik užsirašė jų duomenis.

Studentais prisistatę du jaunuoliai 15min.lt žurnalistui teigė, kad ant stogo buvo prisirišę virvėmis. Jie neigė esantys „City Service“ statytiniai ir aiškino, kad iškelti plakatus sugalvojo patys. „Mes nesame nei už, nei prieš A.Paleckį ar „Frontą“. Tiesiog ironizuojame. Mus erzina, kad žmonės aklai klauso ir seka garsiausiai rėkiančius“, – teigė vardų atskleisti nepanorę jaunuoliai.

Vaikinai pridūrė, jog plakatus darė patys ir tai jiems kainavo apie 100 Lt: „Na kiek, medžiaga 50 Lt, dažai dar kokie 20 Lt, benzinas... Gal bus koks šimtas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius