Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 16

G.Kildišienės atvejį aiškinsis VMI, VTEK vadovas problemų nemato

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) aiškinsis, ar automobilį, kurį vairuoja Seimo narė Greta Kildišienė, „Agrokoncernas“ tinkamai perleido kitiems asmenims.
Greta Kildišienė
Greta Kildišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

G.Kildišienė naudojasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“. R.Karbauskis aiškina, jog „Agrokoncernas“ išperkamosios nuomos būdu šį automobilį nuomoja kitam neįvardijamam privačiam asmeniui, o pastarasis leidžia juo naudotis Seimo narei.

„Informacija bus įvertinta. Ir mes nagrinėsime tiek koncerno, tiek fizinių asmenų mokestinių prievolių vykdymą. Tai yra ar tinkamai mokestinės prievolės buvo įvykdytos, ar tinkami asmenys yra apmokestinti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Tuo metu Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininkas Romas Valentukevičius sako, kad G.Kildišienė nenusižengė nedeklaravusi, kad naudoja šį automobilį.

„Mes pasiaiškinome tą situaciją ir tą, ką prašo Seimo narė – kad ji jokio sandorio nėra sudariusi, kad nuomotų automobilį, tai deklaruoti neprivalo. Nes jeigu yra sudarytas sandoris, tai tas asmuo arba jo sutuoktinis, ir suma viršija 3 tūkst. eurų, tai tada reikėtų deklaruoti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino jis.

Po savaitgalį kilusio skandalo LVŽS pirmadienį pranešė, jog prašo VTEK paaiškinti, ar G.Kildišienei reikėjo privačių interesų deklaracijoje nurodyti, kad naudojasi artimo giminaičio iš bendrovės „Agrokoncernas“ pirktu automobiliu. G.Kildišienė teigia deklaraciją užpildžiusi ir pateikusi pagal nustatytus reikalavimus.

„Pagal įstatymų reikalavimus jose nėra teikiama informacija apie artimųjų giminaičių sudaromus sandorius. Viešai aptarinėjamą automobilį prieš beveik metus išsimokėtinai iš bendrovės „Agrokoncernas“ pirkęs artimas Seimo narės tiesioginis giminaitis, kuris leidžia, esant poreikiui, juo neatlygintinai naudotis. Todėl jokio interesų konflikto nėra ir negali būti“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius