-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Landsbergis apie ES plėtrą: mes galime ir turėtume plėstis

Vasario 18 d. Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvavo Miuncheno saugumo konferencijos sesijoje „Daugiau kėdžių prie ES stalo: glaudesnė, didesnė ir pajėgesnė ES?“,(angl. „Adding Chairs to the Table: A Deeper, Wider and More Capable EU?"), rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.
Lukas Balandis/BNS nuotr. Gabrielius Landsbergis
Lukas Balandis/BNS nuotr. Gabrielius Landsbergis

Konferencijoje G.Landsbergis diskutavo ES plėtros klausimais kartu su Sakartvelo prezidente Salome Zourabichvili, Ukrainos vicepremjere Olha Stefanishyna, Lenkijos užsienio reikalų ministru Radosław Sikorski ir Prancūzijos Prezidento kanceliarijos diplomatiniu patarėju Emmanuel Bonne.

Ministras pažymėjo išskirtinę ES plėtros svarbą Europos saugumui, stabilumui ir gerovei.

„Labai gerai suprantame Sakartvelą ir Ukrainą. Prisimenu frazę, kurią kartojome: Lietuva ne įstoja į Europos šeimą, o grįžta. Tai buvo neatsiejamas supratimas, kad mums reikia grįžti. Todėl dabar mes taip tvirtai suprantame šalis, kurios taip pat siekia grįžti į savo kultūrinę bendruomenę, kuriai iš tiesų priklauso“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

G.Landsbergio teigimu, ES plėtros procesas turi būtų grįstas stipriu įsipareigojimu Europos vertybėms, todėl jo sėkmei svarbu ne tik kandidačių geopolitiniai pasirinkimai, tačiau ir pažanga stiprinant demokratiją.

„Mes galime ir turėtume plėstis. Galima žengti tuos žingsnius, įveikti varginančius procesus. Tai nėra susiję su administraciniais procesais. Tai susiję su politiniu procesu. Jei leisime, kad mus pernelyg apkrautų procesai iš Briuselio pusės, tai butų didelė geopolitinė klaida“, – konferencijoje kalbėjo ministras.

Miuncheno saugumo konferencija – didžiausia saugumo konferencija, šiemet rengiama jau jubiliejinį, 60-ąjį kartą. Kasmet organizuojamo renginio metu politiniai lyderiai, akademinio pasaulio ir verslo atstovai susirenka aptarti globalius saugumo iššūkius ir būdus juos įveikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius