-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G. Landsbergis Briuselyje dalyvaus Europos ir Azijos užsienio reikalų ministrų forume

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį dalyvaus Briuselyje vyksiančiame Europos Sąjungos (ES) Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono užsienio reikalų ministrų forume.
Lukas Balandis/BNS nuotr. Gabrielius Landsbergis
Lukas Balandis/BNS nuotr. Gabrielius Landsbergis

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, jis pasisakys diskusijoje apie geopolitinius ir saugumo iššūkius Indijos ir Ramiojo vandenynų regione.

Susitikimo paraštėse numatyti G. Landsbergio susitikimai su kolegomis iš Filipinų, Malaizijos, Bangladešo ir Australijos.

Penktadienį ministras taip pat dalyvaus Europos Sąjungos ir Pietryčių Azijos šalių asociacijos ASEAN užsienio reikalų ministrų susitikime.

Stiprindama ryšius su su Pietryčiu Azija, Bendrija siekia sumažinti priklausomybę nuo Kinijos.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad Kinija veikiau yra strateginis ES priešininkas nei partneris, o Bendrijos narių požiūris į šią Azijos šalį po truputį keičiasi.

Lietuvos ir Kinijos santykiai smarkiai pablogėjo, Vilniui 2021 metais leidus atidaryti Taivanui atstovybę šalyje su šios salos pavadinimu. Reaguodama į tai Kinija apribojo diplomatinius ir ekonominius ryšius su Lietuva, tačiau pastaruoju metu prekybos rodikliai tarp šalių vėl auga.

Lietuvos institucijos pabrėžia, kad išaugęs eksportas į kitas Indijos–Ramiojo vandenyno šalis atsveria smukusią prekybą su Kinija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius