Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Landsbergis ES ambasadorius ragino nenustoti remti Ukrainos

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Europos Sąjungos (ES) šalių ambasadorius Lietuvoje ragino nenustoti remti Ukrainos ir toliau spausti Rusiją, kad ši nutrauktų pradėtą karą.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Ukraina

„Kai Rusija nekeičia savo tikslų dėl Ukrainos ir ne tik, jos karo mašina veikia visu pajėgumu – mes Europoje privalome galutinai įveikti taikos laikmečio mąstymą ir ryžtingai remti Ukrainą iki jos pergalės“, – pranešime sakė G.Landsbergis, trečiadienį Vilniuje susitikęs su Lietuvoje reziduojančiais ir šaliai akredituotais ES šalių ambasadoriais.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), susitikime G.Landsbergis pabrėžė, kad reikia neatidėliojant teikti pakankamą, savalaikę ir į ateitį planuojamą finansinę, karinę bei politinę paramą Ukrainai, toliau spausti Rusiją, patvirtinant naujus sankcijų paketus.

Ministras taip pat siūlė priimti sprendimus dėl sankcijomis įšaldyto turto panaudojimo Ukrainos atstatymui, taipogi – Rusijos politinės vadovybės atsakomybės užtikrinimo.

Pasak URM, ministras išsakė paramą Belgijos pirmininkavimo ES Tarybai suformuluotiems prioritetams ir bendram siekiui stiprinti ES lyderystę augančių geopolitinių įtampų kontekste.

Anot ministro, ES bei šį pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Belgija turi imtis aiškios lyderystės, neabejoti savo pajėgumais ryžtingai veikti dorojantis su daugeliu geopolitinių krizių ir siekti svarbiausio tikslo – užtikrinti paramos Ukrainai tęstinumą, kad Rusijos agresijai nebūtų leista pasiekti ES sienų.

G.Landsbergis taip pat pažymėjo, kad ES praėjusį gruodį priėmus sprendimą pradėti derybas dėl narystės su Ukraina ir Moldova, Bendrija turi kuo greičiau sutarti ir dėl aiškaus derybų mandato.

„ES plėtra yra vertybėmis ir pažanga reformų procese paremtas procesas, tuo pačiu – ir sėkmingiausias ES geopolitinis instrumentas, todėl tikiuosi, kad, tęsdami 2023 m. pabaigoje priimtus istorinius sprendimus dėl Ukrainos ir Moldovos narystės derybų pradžios, neatidėliodami pradėsime realų derybų procesą“, – sakė ministras.

Susitikimą organizavo šiuo metu ES Tarybai pirmininkaujančios Belgijos ambasada Lenkijoje, kur reziduoja Lietuvai akredituotas ambasadorius Rikas Van Droogenbroeckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius