Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Landsbergis: Lietuva kol kas nepriėmė sprendimo dėl paramos JT palestiniečių agentūrai

Lietuva šiuo metu nepriims sprendimų dėl paramos Jungtinių Tautų (JT) palestiniečių agentūros finansavimo, vykstant tyrimui, kad dalis jos darbuotojų galėjo dalyvauti „Hamas“ teroristiniame išpuolyje prieš Izraelį, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

Taip jis kalbėjo po to, kai kelios valstybės donorės sustabdė JT palestiniečių agentūros finansavimą po Izraelio mestų kaltinimų, kad kai kurie jos darbuotojai dalyvavo spalio 7 dienos išpuoliuose.

„Lietuva šiuo metu neturėjo sprendimų, kuriuos reikėtų priimti dėl finansavimo, dėl to, kad esame dar ne tame finansiniame laikotarpyje, kuomet tie sprendimai yra svarstomi. Pirmiausia laukiame tyrimo“, – pirmadienį žurnalistams Seime kalbėjo G.Landsbergis.

Pasak jo, jei tyrimas užtruktų ir Lietuvai jau būtų laikas priimti sprendimą dėl finansavimo, procesas būtų sustabdytas.

„Jeigu tyrimo atsakymai neateitų, užtruktų ir mes persikeltume į finansinių svarstymų laikotarpį, tuomet svarstymas būtų sustabdytas. Kad būtų aiškiau, šiandien mokėjimas nėra sustabdytas, nes sprendimai dėl jo nėra priimti“, – sakė ministras.

G.Landsbergio teigimu, šį klausimą Lietuva pirmiausia derina su kitomis Baltijos valstybėmis.

„Mūsų sprendimai trijų valstybių yra tokie patys“, – kalbėjo jis.

Anot ministro, Lietuva pabėgėlių agentūrai vidutiniškai skirdavo apie 100 tūkst. eurų.

Penktadienį UNRWA pranešė, kad atleido kelis darbuotojus po neįvardytų Izraelio kaltinimų dėl kai kurių jos darbuotojų dalyvavimo spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengtame išpuolyje.

Šeštadienį donorai, įskaitant Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Italiją, Australiją ir Suomiją, pasekė Jungtinių Valstijų pavyzdžiu ir pareiškė, kad dėl šių kaltinimų sustabdė papildomą agentūros finansavimą.

Šeštadienį „Hamas“ pasmerkė Izraelio pareiškimus dėl UNRWA ir paragino JT bei kitas tarptautines organizacijas „nepasiduoti grasinimams ir šantažui“.

Spalio 7 dieną „Hamas“ surengto išpuolio prieš Izraelį metu žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP oficialūs duomenys.

Kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, o Izraelis teigia, kad Gazos Ruože liko apie 132 iš jų, įskaitant mažiausiai 28 žuvusių belaisvių kūnus.

Anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, per vėliau pradėtą Izraelio karinį puolimą Gazos Ruože žuvo mažiausiai 26 257 žmonės, daugiausia – moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius