Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 20

G.Landsbergis: operacija Kalnų Karabache vykstant karui Ukrainoje – ne sutapimas

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Azerbaidžano pradėta operacija separatistiniame Kalnų Karabache tebesitęsiant Rusijos invazijai Ukrainoje nėra sutapimas.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Nemanau, kad tai sutapimas, kai kalbame apie Ukrainą, apie karą čia, o kaimynystėje atsiranda dar vienas lūžio taškas“, – interviu CNN trečiadienį sakė Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje dalyvaujantis Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Kai kurios šalys gali matyti tai kaip galimybę, kol Vakarų šalys yra užimtos Ukraina ir negali paskirstyti dėmesio, (...) apšaudyti civilių miestus. Tai kelia nerimą“, – teigė jis.

Praėjus dienai po to, kai Azerbaidžanas pradėjo karinę operaciją Kalnų Karabache, separatistinės armėnų pajėgos sutiko sudėti ginklus ir surengti derybas dėl reintegracijos.

„Šiandien esama kažkiek optimizmo, (...) tačiau visa įvykių seka yra labai kelianti nerimą“, – teigė G.Landsbergis.

Per maždaug parą trukusį Azerbaidžano antpuolį Kalnų Karabache žuvo 200 žmonių, dar 400 buvo sužeisti, teigia armėnų separatistai.

Armėnija ir Azerbaidžanas į ginčą dėl Kalnų Karabacho teritorijos yra įsitraukusios kelis dešimtmečius ir dėl jos kariavo du karus, paskutinįjį – 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius