Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 01

G.Landsbergis: piktnaudžiavimas savivaldos išmokomis – „valstybės politinio kūno žaizda“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad vadinamasis „čekiukų“ skandalas yra „valstybės politinio kūno žaizda“, kiekviena partija turi nuspręsti, kaip „ji tą žaizdą gydys“.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tai („čekiukų“ skandalas – BNS) yra valstybės politinio kūno žaizda. Kiekviena partija turi pati nuspręsti, kaip ji tą žaizdą gydys“, – penktadienį Seime po TS-LKD prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė ministras.

Taip jis kalbėjo teisėsaugai ketvirtadienį pateikus įtarimus dėl savivaldybės narių išmokų Jonavos merui, Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) vadovui Mindaugui Sinkevičiui.

Po pareikštų įtarimų M.Sinkevičius sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) ir siūlė stabdyti jo kaip LSA prezidento įgaliojimus.

„Visa ta istorija yra skaudi visoms partijoms ir šventesnių partijų, kaip matėte tada, nebuvo, nepaisant to, kad tuo metu galbūt buvo tokių, kurie norėjo atrasti spindulėlį šviesos ir pasakyti: štai mes tai esame šventesni“, – sakė G.Landsbergis.

„Tėvynės Sąjunga sukūrė komisiją, ta komisija labai daug žmonių pašalino iš partijos, einame per labai skausmingą procesą, bet tą darome principingai“, – pridūrė jis.

Partijos pirmininkas neįvardijo, kiek narių komisija pašalino iš partijos.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį paskelbė, kad Jonavos merui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo ikiteisminiame tyrime dėl galimai neteisėtai pasisavintų tarybos nario veiklai skirtų lėšų.

LSDP suvažiavime gegužę yra patvirtinusi sprendimą, kad netinkamai savivaldoje panaudoję lėšas socdemai turės jas grąžinti, o įsitraukus teisėsaugai siūloma stabdyti jų narystę partijoje.

Anot prokuratūros, atliekant tyrimą gautą duomenų, jog 2019–2023 metais M.Sinkevičius už paskirtas lėšas įsigydavo asmeniniam naudojimui skirtą turtą bei apmokėjo sutuoktinės naudojamo mobilaus ryšio telefono išlaidas.

Taip pat gauta duomenų, kad Jonavos rajono savivaldybės administracijai pateikti galbūt suklastoti išlaidas pagrindžiantys finansiniai dokumentai.

Teisėsaugos teigimu, turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad M.Sinkevičiui neteisėtai išmokėta daugiau nei 1500 eurų savivaldybės biudžeto lėšų.

Dėl galimo piktnaudžiavimo savivaldybių tarybose mokant išmokas politikams už transportą, ryšius, kanceliarines prekes STT iš viso atlieka 16 ikiteisminių tyrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius