Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 10

G.Landsbergis ragina nepaversti valstybės biudžeto rinkimų kampanijos įrankiu

Kitąmet vyksiant trejiems rinkimams, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina nepaversti kitų metų valstybės biudžeto rinkimų kampanijos įrankiu.
Gabrielius Landsbergis
Seimo VII (rudens) sesija / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Pereiname į rinkiminį laikotarpį ir, kaip ir nujaučiat turbūt ir jūs, tikrai yra, pasitaiko ir politinių jėgų, ir atskirų politikų, kurie biudžetą mato kaip tam tikrą rinkiminės kampanijos įrankį. Tai to leisti negalime ir biudžetas rinkimuose jau tikrai galime šiandien pasakyti, kad nedalyvaus nei prezidento, nei Europos Parlamento, nei Seimo rinkimuose“, – sekmadienį prasidedant Seimo rudens sesijai žurnalistams teigė G.Landsbergis.

Ministras teigė, kad nors rudens sesijoje svarbiais klausimais vis dar išliks diskusija dėl mokesčių, valstybės gynybos – svarbiausias klausimas bus kitų metų balstybės biudžetui.

„Taisyklės biudžeto sudarymui keičiasi, kitaip tariant, baigiasi kovido laikai ir grįžtam atgal į tuos deficito skaičiavimo laikus ikikovidinius, reiškia, turime griežtai laikytis taisyklių“, – sakė G.Landsbergis.

Kitąmet Lietuvoje vyks treji rinkimai – prezidento, Europos Parlamento ir Seimo.

Sekmadienį Seimo nariams bus pateiktas rudens sesijos darbų programos projektas, jam siūlymus teikė prezidentas, Vyriausybė, Seimo komitetai ir frakcijos.

Pagal Konstituciją Seimas per metus rengia dvi sesijas – pavasario ir rudens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius