Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 10

G. Landsbergis sako, kad „Hamas“ ir Izraelio konfliktas nėra tik regioninis

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis sako, kad konfliktas tarp „Hamas“ grupuotės ir Izraelio nėra tik regioninis ir gali turėti pasekmių „Rusijos agresijos prieš Ukrainą ir kitų vykstančių konfliktų kontekste“. 
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tai jis sakė antradienį su Europos Sąjungos (ES) kolegomis neeilinio nuotolinio susitikimo metu aptaręs situaciją Izraelyje.

„Ministras pabrėžė, kad „Hamas“ ataka prieš Izraelį nėra tik regiono konfliktas ir gali turėti plačių geopolitinių pasekmių Rusijos agresijos prieš Ukrainą ir kitų vykstančių konfliktų kontekste“, – teigiama antradienio vakarą išplatintame Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime. 

G. Landsbergis pakartojo smerkiantis „Hamas“ atakas prieš Izraelį, pabrėžė šios šalies teisę gintis laikantis tarptautinės humanitarinės teisės principų bei paragino ES aktyviai įsitraukti sprendžiant konfliktą. 

„Europa privalo konstruktyviai prisidėti prie sprendimo ir Artimųjų Rytų regionas to iš mūsų tikisi”, – pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras šiuo metu lankosi Omane, kur dalyvavo 27-ąjame ES-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių ministrų susitikime. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius