Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 19

G.Landsbergis: su Čekija, būdamos išskirtinai bendramintės partnerės, kartu galime daug nuveikti

Spalio 19 dieną Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitikęs su naujuoju Čekijos ambasadoriumi Alešu Opata aptarė užsienio ir saugumo politikos aktualijas, paramą Ukrainai, dvišalį bendradarbiavimą bei jo perspektyvas, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Susitikimas
Susitikimas / URM nuotr.

G.Landsbergis pabrėžė, kad Čekija yra labai svarbi Lietuvos partnerė, Lietuvos ir Čekijos pozicijos daugeliu tarptautinės darbotvarkės klausimų išskirtinai artimos, dvišaliai santykiai puikūs, ir yra daug sričių, kuriose galime labai glaudžiai bendradarbiauti.

„Šiuo metu, kai pasaulyje įsiplieskia vis daugiau karštų taškų, turime dėti visas pastangas, kad tarptautinės bendruomenės dėmesys ir visapusė parama Ukrainai būtų išlaikyta“, – sakė ministras.

G.Landsbergis padėkojo už Čekijos indėlį į Lietuvos ir Baltijos šalių regiono saugumą. Abipusiai pasidžiaugta stiprėjančiais ekonominiais santykiais, augančiais prekybos apyvartos skaičiais (2022 metais Lietuvos ir Čekijos prekybos apyvarta išaugo 31 proc. ir siekia 1,5 mlrd. eurų).

Ministras susitikimo metu taip pat pristatė Lietuvos įdirbį ir strategiją Indijos ir Ramiojo vandenynų regione, pozicijas dėl Artimųjų Rytų, Kinijos, Taivano.

Čekijos ambasadorius skiriamuosius raštus Lietuvos Respublikos Prezidentui įteikė šių metų spalio 3 dieną.

Žiniai: Čekijos kariai nuo 2018 metų dalyvauja NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje, Čekijos karinių oro pajėgų naikintuvai jau keturis kartus vykdė NATO oro policijos misiją Baltijos valstybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius