Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Landsbergis su Nigerijos ministru aptarė saugumą, Europos šalių santykius su Afrika

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis su Nigerijos kolega aptarė saugumo situaciją vystant kariniams konfliktams, Europos šalių bendradarbiavimą su Afrikos žemynu.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Davoso ekonomikos forumo paraštėse su Yusufu Maitama Tuggaru susitikęs G.Landsbergis taip pat aptarė tarptautinių organizacijų vaidmenį užtikrinant pagarbą demokratijai, jis akcentavo būtinybę stiprinti Europos ir Afrikos šalių ryšius, penktadienį informavo Užsienio reikalų ministerija.

„Vis labiau skilinėjantis pasaulis didina saugumo grėsmes visuose žemynuose, ir juos įveikti galime tik veikdami kartu“, – sakė G.Landsbergis.

Anot jo, Lietuva per tris atkurtos nepriklausomybės dešimtmečius padarė „įspūdingą šuolį, pereidama nuo sovietinės planinės ekonomikos užkampio iki progresyvios, skaitmeninės ekonomikos šalies“, priklausančios NATO ir ES, taip pat ir ekonomiškai labiausiai pažengusias šalis vienijančiai EBPO.

„Vertiname Nigerijos susidomėjimą mūsų patirtimi ir esame pasiruošę ja dalintis“, – tvirtino Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministrai taip pat aptarė galimas naujas vis stiprėjančio dvišalio bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Nigerijos sritis.

2022-aisiais Lietuvos eksportas į Nigeriją sudarė 350 mln. eurų – trečdalį viso šalies eksporto į Afriką. Javai yra pagrindinė lietuviško eksporto prekė – kasmet jų eksportuojama už daugiau negu 200 mln. eurų.

Pasak URM, verslo ryšiais su Nigerija suinteresuoti ne tik žemės ūkio produktų gamintojai, bet ir informacinių ir ryšių technologijų IRT sektorius. Ministerija pažymi, kad Lietuvos įmonė „NRD Cyber Security“ įgyvendino du projektus Nigerijos centriniame banke – vieną, skirtą finansų sektoriaus kibernetinio saugumo centrui sukurti, ir kitą, padėjusį įdiegti kibernetinio saugumo grėsmių apdorojimo sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius