-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Landsbergis tikisi detales dėl E.Bajarūno situacijos pateikti kitos savaitės pradžioje

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako besitikintis detales dėl konsultacijoms iškviesto ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno likimo pateikti kitos savaitės pradžioje.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Detalės dėl ambasadoriaus Londone bus, noriu tikėti, kitos savaitės pradžioje. Dar reikia kelių dienų sutarti galutinai dėl formos“, – penktadienį LRT laidai „Dienos tema“ sakė ministras.

Kiek anksčiau penktadienį, trečią kartą dėl ambasadorių skyrimo susitikęs su šalies vadovu Gitanu Nausėda, G.Landsbergis teigė, kad buvo rastas susitarimas „visa apimtimi“ – ir dėl E.Bajarūno, ir dėl ambasadoriaus Lenkijoje, taip pat kitų šiuo metu įšaldytų atstovų skyrimo.

Paklaustas, ar tariantis su prezidentu teko nusileisti, Lietuvos diplomatijos vadovas sakė, kad jo patirtis „tikrai ne tokia“.

„Mano patirtis dirbant su prezidentu, ypatingai ambasadorių skyrimo atvejais, kiek jų buvo per tuos trejus su trupučiu metų, iš esmės buvo Konstitucijos rėmuose. Ko gero, tik paskutinis atvejis, būtent šitas, kuris ir sulaukė didžiausio visuomenės dėmesio, jis išėjo iš tokio bendro tradicinio suvokimo, kaip tai turėtų būti daroma“, – kalbėjo ministras.

Iki šiol Prezidentūrai ir Užsienio reikalų ministerijai nesisekė rasti bendro sutarimo dėl 13 ambasadorių skyrimo, įtampą gilino ir išsiskiriančios pozicijos dėl E.Bajarūno.

Šis diplomatas praėjusiais metais sulaukė ambasados darbuotojų kaltinimų mobingu, tad G.Landsbergis spalį jį iškvietė jį į Vilnių konsultacijoms ir paragino trauktis iš pareigų. Pats ambasadorius nesutinka su kaltinimais.

Tuo metu Prezidentūra laikėsi pozicijos, jog dėl ambasadoriaus elgesio turėtų būti atliktas nepriklausomas tyrimas.

Diskusijas dėl E.Bajarūno ateities skatina ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimas dėl pažeisto įstatymo, drauge su prezidentu lankantis miuzikle. Tiek diplomatas, tiek G. Nausėda su tuo nesutinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius