Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 25 /14:37

G.Landsbergis Vietnamą vadina vienu iš bendraminčių Indijos ir Ramiojo vandenynų regione

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį su Vietnamo kolega Bui Thanh Son (Bui Tan Sonu) sutarė gilinti Vilniaus ir Hanojaus santykius, su premjeru Pham Minh Chinh (Pham Min Činiu) aptarė bendradarbiavimą aukštųjų technologijų srityje.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Gabrielius Landsbergis

Kaip nurodoma ministerijos išplatintame pranešime, G.Landsbergis susitikime teigė, kad „Vietnamas yra viena iš pagrindinių bendraminčių šalių Indijos-Ramiojo vandenynų regione, todėl Lietuva džiaugiasi, kad plačiau atsiveria abipusiai vartai tarp Europos Sąjungos ir Azijos“.

„Mes matome Vietnamą kaip augančią, stabilizuojančią jėgą tiek ASEAN, tiek platesniame regione. Lietuva nori plėsti ir gilinti mūsų partnerystę diversifikuodama tiekimo grandines, stiprindama ekonominį saugumą ir kartu gindama taisyklėmis pagrįstą tarptautinę tvarką“, – cituojamas ministras.

„Šiandien pasirašėme mūsų dviejų ministerijų supratimo memorandumą, kuris suteiks dar daugiau postūmio žengti glaudesnio ir platesnio bendradarbiavimo link“, – sakė jis.

Lietuvos diplomatijos vadovas teigė, kad šalių bendradarbiavimas auga ekonomikoje, energetikoje, išmaniųjų technologijų srityse.

„Tai aiškus įrodymas, kad geografiniai atstumai neturi reikšmės, kai sutinki atsakingą ir patikimą partnerį“, – sakė G.Landsbergis.

Ministrai Hanojuje taip pat aptarė paramą Ukrainai bei įvykius Artimuosiuose Rytuose.

„Abi šalys remiasi taisyklėmis pagrįsta tarptautine tvarka, siekdamos užtikrinti mūsų žmonių saugumą ir gerovę. Nesvarbu, ar tai būtų Rusijos agresija prieš Ukrainą, konfliktas Artimuosiuose Rytuose, ar būsima krizė, kiekvienas tarptautinės tvarkos pažeidimas turės įtakos mums visiems”, – sakė G.Landsbergis.

Susitikęs su Vietnamo premjeru Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo, kad bendradarbiavimo ryšiai ekonomikoje, energetikoje, išmaniųjų technologijų srityse stiprėja.

„Džiaugiuosi, kad mūsų dvišalė prekyba sparčiai auga. Nuo aukštųjų technologijų iki energijos ir maisto produktų mūsų įmonės atranda Vietnamą ir yra pasiruošusios įsitvirtinti rinkoje. Tai aiškus įrodymas, kad geografiniai atstumai neturi reikšmės, kai sutinki atsakingą ir patikimą partnerį“, – sakė G.Landsbergis.

Ministras pristatė Vietnamo premjerui Lietuvos Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono strategiją bei rengiamą veiksmų planą, kuriuo siūlo šio regiono šalims kartu dalyvauti tarptautinių formatų iniciatyvose dėl taisyklėmis grindžiamos pasaulio tvarkos stiprinimo.

Ministras taip pat paprašė Vietnamo premjero paspartinti sprendimus išduodant leidimus importuoti jautieną ir kiaušinių produktus į Vietnamą.

G.Landsbergis iki mėnesio pabaigos lankysis ir Singapūre bei Indonezijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius