-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 29

G.Nausėda gruodžio 7 dieną žada paskelbti, ar sieks dar vienos kadencijos

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad sprendimą dėl dalyvavimo kitų metų šalies vadovo rinkimuose priėmė ir praneš jį kitą savaitę.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Ketinu savo sprendimą paskelbti gruodžio 7 dieną (...) Tokį sprendimą jau esu priėmęs. Visi klausimai man mano galvoje yra atsakyti“, – trečiadienį LRT televizijos laidai „Dienos tema“ teigė šalies vadovas.

„Dar palauksiu iki kitos savaitės ir tada jau, turbūt, žinosiu, už ką balsuosiu“, – pridūrė G.Nausėda.

Pasak jo, susidaro įspūdis, kad apie savo kandidatavimą jau pasiskelbusieji kandidatai nelabai supranta, kur eina.

„Tie kandidatai, kuriuos matau, susidaro įspūdis, kad nelabai supranta, kur eina. Jų įsivaizdavimas apie prezidento instituciją yra toks, sakyčiau, arba teorinis, arba žiūrint iš gana didelio nuotolio“, – sakė G.Nausėda.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę. Visuomenės apklausų duomenimis, juose yra ryškiausias favoritas yra G.Nausėda.

Į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė Ingrida Šimonytė, keliama valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratų partijos. Abu jie jau paskelbė apie savo dalyvavimą.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga būsimuose rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – buvusio krašto apsaugos viceministro ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą. Laisvės partija kelia buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo, „Laisvė ir teisingumas“ – savo laikinojo pirmininko Artūro Paulausko kandidatūrą.

Liberalų sąjūdis antradienio vakarą apsisprendė kandidato nekelti.

Kelsiantys savo kandidatūras rinkimuose pranešė ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, riaušių prie Seimo byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius