-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 17 /18:26

G. Nausėda: iki viršūnių susitikimo Vašingtone NATO turi parodyti pažangą

Artėjantis NATO viršūnių susitikimas Vašingtone turi pademonstruoti progresą, pasiektą po Vilniaus susitikimo stiprinant kolektyvinį saugumą, sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.
Lukas Balandis / BNS nuotr.
Gitanas Nausėda

Progresas, pasak šalies vadovo, turi apimti ir Ukrainos artėjimo link narystės NATO pažangą bei Švedijos įstojimą į NATO, pranešė Prezidentūra.

Anot jos, tai G. Nausėda akcentavo šeštadienį Miuncheno saugumo konferencijos paraštėse susitikęs su Nyderlandų premjeru Marku Rutte (Marku Rute).

Lietuvos vadovas kvietė Nyderlandus prisidėti prie rotacinio oro gynybos modelio Lietuvoje įgyvendinimo, akcentavo būtinybę mobilizuoti visapusišką sąjungininkų paramą Ukrainai.

NATO viršūnių susitikimas Vašingtone vyks liepos 9–11 dienomis.

Miuncheno saugumo konferencijoje G. Nausėda šeštadienį taip pat susitiko su Juodkalnijos prezidentu Jakovu Milatovičiumi ir išreiškė Lietuvos palaikymą šios šalies siekį tapti Europos Sąjungos nare, nes bloko plėtra į Vakarų Balkanus sustiprintų saugumą Europoje.

Konferencijos diskusijoje apie NATO rytinio flango gynybą G. Nausėda šeštadienį sakė, kad norint pažaboti Rusijos imperialistines ambicijas ir užtikrinant ilgalaikę taiką pasaulyje, būtina šią šalį izoliuoti tarptautinėje bendruomenėje, sumažinti jos galimybes finansuoti karą ir daugiau investuoti į savo gynybą. 

„Pirmiausia, Rusija turi būti izoliuota tarptautinėje erdvėje. Negalima spausti rankos žudikui, kuris naikina savo politinius oponentus. Putino vieta – Hagos teisme. Antra, turime kuo daugiau investuoti į savo gynybą. NATO turi būti stipri kaip niekad. Trečia, turime pažaboti Kremliaus režimo ekonomines galimybes finansuoti karą“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jo teigimu, bendradarbiavimas su šalimi agresore turi būti sustabdytas visose srityse – nuo technologijų iki kultūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius