-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: laisvės kovotojų atminimas niekada nebus pamirštas

Lietuvoje minint Valstybės atkūrimo dieną, prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžia, kad Vasario 16-ąją švenčiama tai, ką sukūrė protėviai ir kas bus perduota ateities kartoms. Prezidentas pažymėjo, kad laisvės kovotojų atminimas niekada nebus pamirštas.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Lietuva šiandien yra čia, su mumis, kiekvieno mūsų širdyje. Lietuva – vaikų juoke ir trispalvių plazdėjime. Lietuva – giesmių skambėjime ir už laisvę žuvusių didvyrių atminime. Tokią dieną kaip ši mes žinome – viską įmanoma pasiekti“, – trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje penktadienį sakė prezidentas.

„Jei savo kraštą ir tautą mylintys žmonės sugebėjo karo sąlygomis atkurti nepriklausomą valstybę – viskas įmanoma. Jei menkai ginkluoti Tėvynės gynėjai sustabdė raudonąsias ordas – viskas įmanoma. Jei karo nualinta šalis sugebėjo greitai atsistoti ant kojų ir oriai įsilieti į Europos valstybių šeimą – viskas įmanoma“, – pridūrė jis.

G.Nausėda pažymėjo, kad prieš 75 metus okupacijos sąlygomis paskelbus, jog Lietuva buvo ir bus nepriklausoma demokratinė valstybė, tai suvienijo kovotojus už Lietuvos laisvę.

„Mūsų partizanai – Vasario 16-osios deklaracijos signatarai – žuvo jauni. Tačiau prieš išeidami jie nutiesė amžiną tiltą iš 1918-ųjų Lietuvos į būsimą – ateities – Lietuvą. Lietuvą, kurioje šiandien gyvename. Todėl mūsų laisvės kovotojų atminimas niekada nebus pamirštas. Nebus pamirštas jų teisingumo troškimas, Tėvynės meilė ir begalinis ryžtas“, – sakė G.Nausėda.

Penktadienį Lietuva švenčia Valstybės atkūrimo dieną.

1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius