-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: Lietuvos santykis su Ukraina tampa vis nuoširdesnis ir artimesnis

Lietuvos santykis su Ukraina tampa vis nuoširdesnis ir artimesnis, sako prezidentas Gitanas Nausėda, trečiadienį Vilniuje priėmęs iš anksto neskelbto vizito atvykusį Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.
Prezidentūroje įvyko oficiali Ukrainos vadovo Volodymyro Zelenskio pasitikimo ceremonija
Prezidentūroje įvyko oficiali Ukrainos vadovo Volodymyro Zelenskio pasitikimo ceremonija / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Lietuvos santykis su Ukraina tampa vis jautresnis, vis nuoširdesnis, vis artimesnis. Mūsų žmonės žino, ką reiškia atsidurti Rusijos agresijos taikinyje, todėl renkasi veikti didžios neteisybės akivaizdoje.“, – trečiadienį sakė G.Nausėda, Daukanto aikštėje kartu su V.Zelenskiu kreipdamasis į Lietuvos žmones.

G.Nausėda pabrėžė, kad V.Zelenskis lankosi Vilniuje kaip vadovas šalies, kuri nepasiduoda, ir perduoda žinią apie „karo ugnyje užsigrūdinusią Ukrainą, kuri niekada neišsižadės savo nepriklausomybės, savo žmonių, savo orumo“.

„Brangus Volodymyrai, dėkoju tau už tai, ką darai. Dėkui už tai, kad esi“, – į Ukrainos vadovą kreipėsi G.Nausėda.

Jis pažymėjo, kad Lietuva remia Ukrainos taikos formulę ir nepavargdama kalba apie tai, kad ukrainiečiai turi laimėti šią kovą, nes nuo to priklauso viso pasaulio saugumas.

G.Nausėda savo kalboje pažymėjo, kad Lietuva yra viena aktyviausių Ukrainos rėmėjų, ir ne tik kaip valstybė – jos žmonės taip pat organizuoja, renka ir gabena paramą, reguliariai aukoja pinigus.

Pasak jo, lietuviai „reikalauja iš savęs ir iš kitų dar daugiau pagalbos Ukrainai ir ukrainiečiams“.

„Mūsų žmonės žino, ką reiškia atsidurti Rusijos agresijos taikinyje, todėl renkasi veikti didžios neteisybės akivaizdoje“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Jis teigė, jog Lietuva trokšta matyti Ukrainą neatsiejama bendros Vakarų saugumo erdvės dalimi, padės vykdant reformas ir siekti narystės Europos Sąjungoje.

„Šiandieninis Lietuvos ir Ukrainos vienybės liudijimas – būtent tai, ko nenori matyti mūsų senas, klastingas priešas. Savo pavyzdžiu mes neigiame Rusijos imperines užmačias ir neleidžiame jų įgyvendinti“, – kalbėjo G.Nausėda.

„Štai jau beveik dvejus metus čia, šioje aikštėje, Lietuvos ir Ukrainos vėliavos yra šalia viena kitos. Kartu jos laukia didžiosios svajonės išsipildymo. Laukia Ukrainos ginklo pergalės, kuri kartą ir visiems laikams užbaigtų grobuonių siautėjimo laikotarpį Europoje“, – pažymėjo prezidentas, savo kreipimąsi baigęs padėka Ukrainos gynėjams ir V.Zelenskiui.

Artėjant antrosioms Rusijos invazijos metinėms, V.Zelenskis viešės visose trijose Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius