-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 12

G.Nausėda pasveikino D.Tuską tapus premjeru, tikisi dirbti dėl paramos Ukrainai

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasveikino Donaldą Tuską tapus Lenkijos ministru pirmininku, ir teigė besitikintis drauge dirbti dėl saugesnės Europos, paramos Ukrainai.
BNS nuotr.
Gitanas Nausėda

„Sveikinu Donaldą Tuską tapus Lenkijos ministru pirmininku! Tikiuosi kartu dirbti Europos Vadovų Taryboje dėl stipresnės, saugesnės ir klestinčios Europos ir kartu remti Ukrainą. Linkiu didžiausios sėkmės vedant Lenkiją į priekį šiais sudėtingais laikais“, – socialiniame tinkle „X“ rašė šalies vadovas.

Lenkijos įstatymų leidėjai pirmadienį pavedė D.Tuskui suformuoti vyriausybę, o antradienį balsuos dėl jo siūlomos naujos centristų valdžios, ir kaip manoma, kad sulauks pakankamos paramos, kad būtų nutrauktas aštuonerius metus trukęs dešiniųjų valdymas.

Žemieji parlamento rūmai, kuriuos kontroliuoja D.Tusko daugiapartinis aljansas, surengs balsavimą dėl pasitikėjimo po to, kai politikos veteranas ir buvęs EVT pirmininkas pristatys savo programą ir vyriausybės sudėtį.

Balsavimui dėl pasitikėjimo D.Tusko vyriausybe rengiamasi po to, kai dešiniosios partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) atstovas Mateuszas Morawieckis nesugebėjo užsitikrinti pakankamos paramos Seime savo vyriausybei.

Spalį vykusiuose visuotiniuose rinkimuose konservatoriai laimėjo daugiausia vietų, tačiau nesugebėjo iškovoti daugumos. Vis dėlto PiS ministrui pirmininkui M.Morawieckiui buvo pirmajam suteiktas šansas pamėginti suformuoti naują vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius