Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 19

G.Nausėda pradėjo vizitą Armėnijoje susitikimu su vietos lietuviais

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienio vakarą susitiko su Armėnijos lietuvių bendruomenėje, pradėjęs vizitą šioje šalyje po apsilankymo kaimyniniame Azerbaidžiane.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Lietuvių diasporos paramą jautėme kovoje dėl Lietuvos nepriklausomybės ir stiprinant demokratines vertybes, reikia diasporos paramos Lietuvai ir dabar, kai kovojame su nedemokratinių valstybių keliamais iššūkiais, hibridinėmis atakomis, propagandinėmis kampanijomis prieš Lietuvos valstybingumą“, – Jerevane sakė šalies vadovas, cituojamas Prezidentūros pranešime.

G.Nausėda susitikime taip pat įteikė valstybės apdovanojimą žinomam Armėnijos literatūros kritikui, vertėjui ir rašytojui Feliksui Bachčinianui.

Ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi jis buvo apdovanotas už Lietuvos ir Armėnijos kultūros ryšiams stiprinimą, lietuvių literatūros klasikų kūrinių – Kristijono Donelaičio „Metų“, Antano Baranausko „Anykščių šilelio“, Maironio „Pavasario balsų“, Jono Biliūno „Laimės žiburio“, Juozo Grušo antologijos „Laimingasis – tai aš“, Sigito Gedos rinkinio „Varnėnas po mėnuliu“ – vertimus į armėnų kalbą.

Ketvirtadienį ir penktadienį viešėdamas Armėnijoje G.Nausėda Jerevane susitiks su prezidentu Vahagnu Chačaturianu, ministru pirmininku Nikolu Pašinianu, parlamento pirmininku Alenu Simonianu.

Susitikimuose bus aptarta saugumo situacija Kaukazo regione, demokratinės reformos šalyje, ES ir Armėnijos bendradarbiavimas Rytų partnerystės formatu, taip pat dvišaliai Lietuvos ir Armėnijos santykiai, anksčiau skelbė Prezidentūra.

Prezidentas taip pat susitiks su Armėnijos patriarchu Karkinu II.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius