Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 16

G.Nausėda sako, kad jo apsisprendimui dėl prezidento rinkimų įtakos turės ir sveikata

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad jo apsisprendimui dėl dalyvavimo kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose įtakos turės ir sveikata.
BNS nuotr.
Gitanas Nausėda

„Aš nenoriu įvardinti, visada būna tam tikrų nežinomųjų, turime ir sveikatą pasitikrinti, ir kitus dalykus. Tą darau reguliariai, esu geros sportinės formos, bet noriu ir toliau žinoti, kad fiziniai, psichologiniai ir kiti krūviai gali būti atlaikyti dar penkerius metus žvelgiant į priekį“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G.Nausėda.

Trečiadienį interviu LNK žinioms G.Nausėda teigė, kad dėl dalyvavimo rinkimuose yra „iš esmės apsisprendęs“, yra likęs tik vienas nežinomasis, į kurį atsakymą gaus netrukus.

Jis pakartojo sprendimą dėl prezidento rinkimų priimsiantis gruodžio viduryje prieš išvykstant į Europos Vadovų Tarybos susitikimą.

„Atsakomybę dėl šalies jaučiu, matau didelį susipriešinimą, matau konkurenciją be taisyklių. Reikia iš tikrųjų dar daug padirbėti, kad Lietuvoje būtų šiek tiek daugiau tarpusavio supratimo, pagarbos“, – teigė prezidentas.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę, visuomenės apklausų duomenimis, G.Nausėda juose yra ryškiausias favoritas.

Į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka taip pat kol kas dar apie dalyvavimą rinkimuose nepaskelbęs advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė Ingrida Šimonytė, keliama valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratų partijos.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga būsimuose rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – buvusio krašto apsaugos viceministro ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą. Laisvės partija kelia buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Liberalų sąjūdžio skyriai taip pat rinkimuose siūlo kelti partijos lyderę ir Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, ji pati teigia apie apsisprendimą pranešianti vėliau.

Kelsiantys savo kandidatūras rinkimuose pranešė ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, riaušių prie Seimo byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius