-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 19

G.Nausėda su lietuvių kilmės Australijos regiono vadovu aptarė kultūrinius ryšius

Australijoje besilankantis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Kanberoje su lietuvių kilmės Pietų Australijos regiono premjeru Peteriu Malinausku aptarė kultūrinius ryšius ir bendradarbiavimą.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Nors mus skiria tūkstančiai kilometrų, Lietuva ir Australija yra šalys bendramintės ir partnerės. Mus vienija demokratijos vertybės ir bendras grėsmių bei iššūkių saugumui suvokimas. Džiugu, kad Pietų Australijoje gyvenantys lietuviai ir lietuvių kilmės asmenys nepraranda ryšio su Lietuva, saugo kalbą ir puoselėja mūsų kultūrą“, – sakė Lietuvos vadovas.

Pasak prezidento spaudos tarnybos, susitikime Lietuvos vadovas džiaugėsi Lietuvos ir Australijos bendramintiškumu ir stiprėjančiu bendradarbiavimu. Prezidentas pabrėžė, kad Australijoje gyvena apie 3 tūkst. lietuvių ir 20 tūkst. lietuvių kilmės asmenų, o Pietų Australijos valstijoje veikia viena aktyviausių lietuvių bendruomenių.

G.Nausėda teigė, kad Lietuva vertina Australiją kaip patikimą saugumo partnerę ir siekia visapusiškos bendradarbiavimo plėtros: ekonomikos, mokslo žmogiškojo kapitalo srityse, skatinant studentų ir akademinius mainus, kultūrinį bendradarbiavimą.

Šią savaitę vykstančio vizito Australijoje metu Lietuvos vadovas susitikime su Australijos ministru pirmininku Anthony Albanese aptarė dvišalį bendradarbiavimą, ekonominių ir akademinių ryšių stiprinimą, saugumo ir gynybos klausimus, buvo susitikęs su antros pagal dydį Viktorijos valstijos gubernatore Margaret Gardner, lankėsi Karališkajame Melburno technologijų institute.

Melburne prezidentas trečiadienį atidarė Lietuvos ir Australijos verslo ir mokslo forumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius