-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 23

G. Nausėda tikisi, kad gyventojai galės rinktis iš „atsakingų kandidatų“ į prezidentus

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako besitikintis, kad kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose gyventojai galės rinktis iš plataus spektro atsakingų kandidatų.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aš manau, kad pasirinkimas bus, svarbiausia, kad tai būtų tikrai atsakingi, gerai suprantantys kur eina žmonės ir tos prezidento rinkimų diskusijos būtų prasmingos, galbūt, žmonės matys tam tikras vizijas, jas palyginti ir išsirinkti geriausią“, – TV3 laidai „Dėmesio centre“ teigė prezidentas.

Jis pats kol kas teigia svarstantis „abu kelius“ dėl antros kadencijos siekimo, o savo apsisprendimą ketina paskelbti netrukus.

„Aš jau galvoju apie tai, mąstau apie abu kelius ir labai rimtai mąstau. Jei būtų galimybė, popieriaus lape pasidaryčiau dvi kolonėles: taip, ne. Bet aš manau, kad tas sprendimas gims jau pakankamai greitai ir nematau dabar pagrindo jį kažkaip specialiai skubinti, juoba, kad ne visi dar išsirikiavo toje starto linijoje“, – teigė G. Nausėda.

Anot jo, klysta galvojantys, kad prezidento pareigos yra „nuostabus gyvenimas be problemų, be tikrai iššūkių rimtesnių“.

„Kas jau kas, bet aš per tuos ketverius metus galiu pasakyti, kiek tai kainuoja. O ką, neturiu teisės kartais savęs pagailėti? Bet iš tikrųjų supranti ir tai, kad Lietuvos žmonės nusipelno turėti pasirinkimą, jie nusipelno turėti visą spektrą kandidatų, iš kurių galėtų išsirinkti geriausią. Ir tai yra labai rimtas pasirinkimas, yra sveikatos, kiti dalykai – visi esame ne geležiniai“, – teigė šalies vadovas.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

Visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis šalies vadovas G. Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė Ingrida Šimonytė.

G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose žada paskelbti vėliau šiemet.

Apie kandidatavimą į prezidentus I. Šimonytė jau paskelbė, ją kelia valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Tuo metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą.

Kelsiantys savo kandidatūras rinkimuose taip pat pranešė buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, riaušių byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius