-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda užsienio ambasadorius pakvietė telkti pagalbą Ukrainai, rūpintis atgrasymu

Su užsienio šalių ambasadoriais Lietuvoje ketvirtadienį susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda ragino stiprinti Europos Sąjungos (ES) ir NATO bendradarbiavimą, rūpintis Rusijos atgrasymu, skirti karinę paramą Ukrainai.
LRPK nuotr.
LRPK nuotr.

Metiniame susitikime su užsienio šalių diplomatiniu korpusu šalies vadovas teigė, jog Rusijos elgesys artimiausiu metu nesikeis, todėl Vakarai privalo stiprinti savo saugumą ir gynybinius pajėgumus, skirti visapusišką pagalbą Ukrainai, pirmiausia – karinę.

„Vien empatijos ir moralinės paramos nepakanka, kad šis karas būtų laimėtas. Visai tarptautinei bendruomenei reikia aiškios strategijos ir pasiryžimo siekti Ukrainos pergalės. Norėdami padėti kitiems, turime pasirūpinti, kad mūsų pačių saugumas būtų stiprus, o atgrasymas ir priešakinė gynyba – patikimi. Turime užtikrinti, kad NATO išliktų stipriausias aljansas“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G.Nausėda.

Šalies vadovas taip pat akcentavo svarbiausius šių metų ES darbotvarkės aspektus – ES narystės derybų pradžią su Ukraina ir Moldova, ilgalaikės finansinės paramos teikimą Kyjivui, sankcijų Rusijai politikos tęstinumą.

Prezidentas dėkojo Vokietijai ir Jungtinėms Amerikos Valstijoms už tvirtą įsipareigojimą Lietuvos ir viso regiono saugumui, taip pat kitiems NATO sąjungininkams už karinių pajėgų dislokavimą Lietuvoje ir bendradarbiavimą gynybos srityje.

G.Nausėda pabrėžė, kad Lietuva didžiuojasi šiuo metu pirmininkaujanti Trijų jūrų iniciatyvai (3SI) – regioninio bendradarbiavimo formatui, vienijančiam bendramintes šalis tarp Baltijos, Juodosios ir Adrijos jūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius