-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 05

G.Nausėdos kirtis G.Landsbergiui: reikia mažiau kalbų, daugiau darbų

Prieš išvykdamas į Europos Vadovų Tarybą (EVT), kurioje bus aptariamos energijos kainos, prezidentas Gitanas Nausėda nepraleido negirdomis užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio replikos, jog valstybės vadovas, neatsižvelgęs į konservatorių prašymą leisti į EVT vykti premjerei Ingridai Šimonytei, prisiėmė atsakomybę „parvežti mažesnes energetikos kainas“. G.Nausėda atkirto G.Landsbergiui, kad Briuselis – ne Maskva, pigių prekių neparveši, ir paragino mažiau šnekėti, o daugiau dirbti.
Gitanas Nausėda, Gabrielius Landsbergis
Gitanas Nausėda, Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

G.Landsbergis: prezidentas prisiėmė atsakomybę parvežti mažesnes kainas

„Aš tikrai turiu pasitikėjimą, kad prezidentas mato savo atsakomybę, jis supranta, ką reiškia derėtis Vadovų Taryboje dėl dalykų, kurie yra labai praktiški (...), jie tiesiogiai paveiks vartotojų kainas ar valstybės poreikį tas kainas kompensuoti“, – Žinių radijui trečiadienį kalbėjo užsienio reikalų ministras.

„Aš tikiu, kad prezidentas tas mažesnes kainas galės parvežti, aš tą ir pasakiau: jis prisiėmė labai didelę atsakomybę, tiesiogiai prieš Lietuvos žmones, realiai parvežti tai, ko jiems reikia“, – pridūrė jis.

Anot G.Landsbergio, jei prezidentas matytų, kad to negali daryti, ar norėtų dalintis su Vyriausybe, ji yra „pasiruošusi dalyvauti tuose procesuose“.

„Jis pasakė, kad jis tą kryžių nuneš, aš iš tikrųjų linkiu didžiulės sėkmės ir, kaip ir kiekvienas vartotojas, laukiu teigiamų rezultatų (...). Vardan mūsų visų tikiuosi, kad pavyks“, – tvirtino Lietuvos diplomatijos vadovas bei valdančiųjų konservatorių lyderis.

G.Nausėda: Briuselis – ne Maskva, pigių prekių neparveši

Prezidentas G.Nausėda atkirto G.Landsbergiui, kad klaidinga manyti, kad iš Briuselio, kaip kažkada iš Maskvos galima kažko pigaus parvežti.

Jei kas galvoja, kad iš Briuselio galima parvežti pigaus cemento, pigių dujų ar dar kažko, kaip kažkada iš Maskvos, tai jis labai klysta.

„Jei kas galvoja, kad iš Briuselio galima parvežti pigaus cemento, pigių dujų ar dar kažko, kaip kažkada iš Maskvos, tai jis labai klysta. Europoje reikia priimti sprendimus dėl energetinės rinkos reguliavimo, kurie būtų naudingi visos Europos vartotojams, ir todėl mes šiandien kalbame apie būtinumą kurti Europos energijos sąjungą“, – trečiadienį sakė prezidentas.

Siūlo mažiau šnekėti, o daugiau dirbti

G.Nausėda sako, kad Europai reikia priimti sprendimus dėl energetikos rinkos reguliavimo, bet negalima pamiršti, kad europiniai sprendimai nepakeičia nacionalinių.

„Padarytas vienas darbas, kurį reikia plėtoti, tai pirmiausia reikia susitarti su tomis valstybėmis, kurios gauna tuos vadinamuosius viršpelnius dėl paskirstymo formulės, dėl paskirstymo rakto, ir tai yra puikus pavyzdys, kai dirbdami labai konkrečiai, mažiau šnekėdami, daugiau dirbdami, mes galime padaryti dalykų ir tie dalykai mūsų žmonėms bus tikrai į naudą“, – trečiadienį žurnalistams Vilniuje sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius