-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 19

G.Steponavičius neskuba skirti 2,5 mln. litų Demokratinės politikos institutui

Demokratinės politikos institutas (DPI) gali negauti Švietimo ir mokslo ministerijos lėšų, jei paaiškės, kad jo steigėjas Seimo narys Mantas Adomėnas supainiojo interesus.
Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.
Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai dienraščiui „Vilniaus diena“ patvirtino švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Ministras kol kas nepasirašė įsakymo DPI skirti 2,5 mln. litų aukštosioms mokykloms reitinguoti ir laukia visų išvadų dėl parlamentaro M.Adomėno veiklos.

„Sprendimas bus priimtas tuomet, kai bus baigti svarstymai ir pateiktos išvados dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto“, – sakė G.Steponavičius.

Politikas nesiėmė prognozuoti, kas nutiks, jeigu bus nustatyta, kad M.Adomėnas, dirbdamas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete bei DPI valdyboje, supainiojo interesus.

Tikėtina, kad ministerija gali skelbti naują konkursą ir ieškoti kito aukštųjų mokyklų reitingavimo sistemos kūrėjo, tačiau, pasak G.Steponavičiaus, kol kas tokia galimybė nedidelė, mat Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nutarė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl M.Adomėno veiklos.

„STT išvados paneigia įvairius svarstymus ir spekuliacijas apie galimas korupcines veikas. Lauksime kitų institucijų išvadų“, – teigė ministras.

M.Adomėnas, kaip teigiama Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktose išvadose, iki šių metų balandžio 30 dienos ėjo DPI valdybos nario pareigas. Seimo narys anksčiau yra sakęs, neva sustabdė savo įgaliojimus tapęs parlamentaru, o balandį DPI apskritai panaikino prezidento instituciją.

Pernai DPI laimėjo ŠMM skelbtą aukštųjų mokyklų reitingavimo metodikos sukūrimo konkursą. ŠMM buvo numačiusi per dvejus su pusę metų už tai sumokėti 2,5 mln. litų. DPI ir jo pasirinkti partneriai buvo vienintelis konkurso dalyvis.

Konkurso rezultatais buvo susidomėjusi STT, tačiau ikiteisminio tyrimo ši tarnyba vis dėlto nusprendė nepradėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius