Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 09

G.Mikolaitis – vis dar mūsų išlaikytinis

Vargšai seimūnai, kurių blogi rinkėjai neišrinko dar vienai kadencijai. Kad būtų lengviau atsigauti po šoko, jiems ne tik išmokėtos solidžios kompensacijos, bet iki gruodžio 17-osios leista pusvelčiui gyventi Seimo viešbutyje.
mikolaitis
G.Mikolaitis dėl šlaistymosi Seime turėjo teisintis etikos sargams. / „Scanpix“ nuotr.

Ką Seimo viešbutyje vis dar veikia liūdnai pagarsėjęs praėjusios kadencijos seimūnas Gintautas Mikolaitis? Toks klausimas, matyt, kilo ne vienam, pirmadienio vakarą žiūrėjusiam televizijos laidą „Kakadu“. Naminiais drabužiais vilkintis buvęs seimūnas, kuris aną kadenciją smagiai įraudęs šlitinėjo po plenarinių posėdžių salę,  dabar kuo ramiausiai atidarė 9-ojo buto duris. Bet pamatęs už jų televizininkus, tuoj pat jas užtrenkė.

Nebe viešas

G.Mikolaitis dabar su žurnalistais nebendrauja, kiekviena proga primindamas, jog yra jau nebe viešas asmuo. Tačiau Seimo viešbutyje gyventi už visų mūsų pinigus jam tai, regis,  netrukdo. Tą naujienų portalui 15min.lt patvirtino ir Seimo kancleris Gintautas Vilkelis.

„Seimo statutas numato, jog į Seimą nebeišrinkti gyventojai viešbutyje gali pasilikti  lygiai mėnesį nuo pirmojo posėdžio, – sakė G.Vilkelis. – Vadinasi, iki gruodžio 17-osios.“ Ta pati tvarka galioja Raseiniuose neišrinktam G.Mikolaičiui. 

Pasak G.Vilkelio, kai kurie Seimo viešbučio anos kadencijos gyventojai jau išsikraustė, tačiau dar keliolika žmonių tebegyvena. „Bet procesas vyksta", – patikino G.Vilkelis.

Kaip su antrąja puse „iš gatvės“ ?

Labiausiai to proceso pabaigos, matyt, laukia burtais butus jau pasidaliję naujieji seimūnai. Kaip žinoma, viešbutyje jie galės gyventi su šeimos nariais. Tačiau ką daryti tiems, kas gyvena su draugu ar drauge? Nors naujoji valdžia dabar visaip deklaruoja paramą šeimai, bet žada nediskriminuoti ir nesantuokinių porų.

„Na mes netikriname. Bet prašymų apsigyventi su drauge ar draugu nebuvo, – tikino G.Vilkelis. – Pretenduojantieji į būstą deklaruoja, su kuo gyvens, bet turi nurodyti giminystės laipsnį. Žinau, kad yra prašymas gyventi su tėvais. Kiti nurodo, kad gyvens su vaikais. Bet  turi nurodyti giminystę. Juk negali būti, kad Seimo viešbutyje gyventų žmogus iš gatvės.“

G.Vilkelis sakė, kad Seimo viešbutyje gali prisiglausti ir tie, kas turi ar dar neseniai turėjo butą Vilniuje ar arčiau nei 25 kilometrai nuo jo. Tačiau tokiems esą būstai suteikiami tik tada, jei yra laisvų, be to, patys turės mokėti už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, dujas, šilumą bei kitas komunalines paslaugas. Ne vilniečiams už tai mokėti nereikia, jie yra mūsų, mokesčių mokėtojų, išlaikytiniai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius