-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14

Gabiausius moksleivius burs po vienu stogu

Klaipėdoje netrukus turėtų atsirasti gimnazija, kurioje bus sutelkti gabiausi moksleiviai ir geriausi pedagogai. Tokios įstaigos jau ne vienerius metus veikia Vilniuje ir Kaune.
Mokykla gabiausiems galėtų priimti vaikus ne tik iš Klaipėdos miesto, bet ir viso regiono.
Mokykla gabiausiems galėtų priimti vaikus ne tik iš Klaipėdos miesto, bet ir iš viso regiono. / "15min" nuotr.

Specializuotoje įstaigoje mokytųsi keli šimtai vaikų. Ji būtų įkurta vietoj vienos iš mažesniųjų miesto gimnazijų. „Priimant moksleivius būtų vertinamas jų intelekto koeficientas, ne tik pažangumas. Tačiau tektų spręsti problemą, kaip surinkti ir geriausius pedagogus, kaip juos motyvuoti, neaišku, kur mokyklą įkurti, kuri gimnazija sutiktų būti uždaryta, o paskui vėl atidaryta“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Neatmetama, kad po vienu stogu galėtų veikti ir sportui gabių moksleivių klasės. Šiuo metu ugdymo įstaigose veikia atskiros ypač gabių vaikų klasės, mobilios grupės. Menui gabūs vaikai ugdomi Stasio Šimkaus konservatorijoje, Eduardo Balsio menų gimnazijoje, Vydūno vidurinėje mokykloje.

Galutinį sprendimą dėl gabiausiųjų mokyklos miesto valdžia turės priimti kitų metų sausį, kai taryba tvirtins mokyklų tinklo pertvarkos bendrąjį planą 2012-2015 metams. Iki tol bus rengiamos diskusijos su mokyklų bendruomenėmis. Naujoji įstaiga pradėtų veikti ne anksčiau kaip 2013 metų rugsėjį.

Uostamiesčio valdžios planuose – ir naujos mokyklos statyba. Jos ypač trūksta šiaurinėje miesto dalyje, kurioje daugėja naujakurių. Šiuo metu atliekama galimybių studija, kuri atskleis tikrąjį poreikį. Mokykla greičiausiai būtų statoma Tauralaukio gyvenvietėje.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius