-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 14

Gaivins Gedimino prospektą

Šiandien savivaldybėje susirinkusi specialiai įkurta darbo grupė aiškinsis, kaip pagyvinti ir daugiau žmonių pritraukti į baigtą rekonstruoti Gedimino prospektą. Grupės pasiūlymų laukiama kitų metų pradžioje.
Miesto valdžia kartu su specialistais ir visuomene ketina svarstyti, kaip pagyvinti įvairių institucijų „prikimštą“ Gedimino prospektą.
Miesto valdžia kartu su specialistais ir visuomene ketina svarstyti, kaip pagyvinti įvairių institucijų „prikimštą“ Gedimino prospektą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Darbo grupė iki metų galo ketina surinkti verslininkų, miestiečių ir specialistų pasiūlymus, kaip atgaivinti prospektą.

„Prospektas galėtų tapti viena lankomiausių ir patraukliausių miesto vietų. Keletą metų trukusi kapitalinė rekonstrukcija pagražino prospektą, tačiau gyvenimas čia neverda taip, kaip Pilies arba Vokiečių gatvėse. Tarsimės su vilniečiais, verslininkais, specialistais ir mėginsime prospektui įkvėpti daugiau gyvybės“, – sakė prospektą atgaivinti siekiantis sostinės meras Juozas Imbrasas.

„Su valstybės institucijų gausa pagrindinėse miesto gatvėse susiduria ne vienas didmiestis, galėsime pasinaudoti ir kolegų iš užsienio patirtimi. Briuselio savivalda kaip tik sprendžia, kaip pagyvinti valstybinių institucijų užimtas miesto centrines gatves“, – dėstė naujos grupės vadovas Audrius Gelžinis.

Anot jo, dabar keliamos kelios idėjos - Gedimino prospektą suskirstyti atkarpomis, vienoje dalyje įkuriant „madų gatvę“, kitoje galėtų vykti savaitgaliniai ūkininkų turgeliai, pritrauksiantys daugiau žmonių į miesto arterija vadinamą prospektą.

„Kol kas tai tik idėjos, nekalbame apie verslininkų iškeldinimą, tai būtų per drastiškos priemonės“, – sakė A.Gelžinis.

Pirmieji grupės pasiūlymai visuomenei ir miesto tarybai turėtų būti pateikti kitų metų pradžioje.
Į prospekto rekonstrukcija investuota apie 104 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius