-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 05

Gavusi kyšį valdininkė staiga tapdavo akla

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Klaipėdos apskrities teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento vyriausiosios specialistės Terezės Vilaitės nusikalstamų veiksmų.
Kyšis
Kyšis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Palangoje statybas kontroliavusi 53 metų apskrities pareigūnė įtariama piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšių ėmimu, rašo „Lietuvos rytas“.

Kol kas valdininkei pateikti įtarimai tik dėl dviejų kyšio ėmimo atvejų per pastaruosius du mėnesius.

Laikraščio duomenimis, tiriama ir daugiau T.Vilaitės kyšio ėmimo epizodų: valdininkės paimtos sumos gali siekti po keliolika tūkstančių litų.

Kaip sakė Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Jevgenijus Michailovskis, kyšiai imti už statinių pripažinimą tinkamais naudoti.

T.Vilaitė nenorėjo pripažinti, kad Palangoje, Meilės alėjoje, prie pat kopų, 2007 metų rudenį pradėta viešbučio „Voveraitė“ rekonstrukcija yra neteisėta.

Vėliau Aplinkos ministerijos Teritorijų planavimo ir statybos priežiūros departamentas nustatė, kad valstybės saugomoje pajūrio juostoje pradėta ne viešbučio rekonstrukcija, o nauja statyba. Jai reikia sklypo detaliojo plano ir Vyriausybės pritarimo.

Tačiau šiemet teismas atmetė departamento ieškinį, nes buvo praleisti statybos dokumentų apskundimo terminai.

Pernai abejonių buvo sukėlę Šventojoje esantys kotedžai, kuriuos pastatė Mažeikių rajono mero Vilhelmo Džiugelio sūnus. Pastatą išmatavę Registrų centro darbuotojai nustatė, kad bendras kotedžų plotas siekia 426 kvadratinius metrus, gyvenamasis plotas – 288 kvadratiniai metrai, o pastato tūris – 1748 kubiniai metrai.

Tačiau pagal savivaldybėje patvirtintą pastato techninį projektą čia buvo leista statyti gerokai mažesnį statinį.

Registrų centrui skirtoje pažymoje T.Vilaitė patvirtino, kad pastato būklė atitinka kadastrinių matavimų duomenis. Vėliau pareigūnė statytojui išdavė pažymą, kad kotedžai pastatyti be esminių nukrypimų nuo projekto.

T.Vilaitė apskrities statybos inspektore dirbo trejus metus.

Pirmadienį ji pusmečiui nušalinta nuo pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius