Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 23 /12:29

Gedimas Seimo salėje buvo sutrikdęs parlamento posėdį

Dėl Seimo plenarinių posėdžių salės informacinės sistemos sutrikimo ketvirtadienį vėlavo plenarinis posėdis, taip pat kurį laiką nevyko balsavimai.
Seime
Seime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Politika Seimas

Apie vidurdienį informacinės sistemos veikla buvo atstatyta. Seimo vicekancleris Antanas Dimaitis BNS sakė, kad buvo sutrikusi programinė įranga. „Dabar aiškinamasi detaliai, kas įvyko“, – sakė vicekancleris.

Anksčiau jis BNS sakė, kad gedimas buvo vietinis, neveikė tik pirmininkaujančiojo kompiuterio programinė įranga. Interneto ryšys Seime nebuvo sutrikęs.

„Neveikia ne visa salė, tik pas pirmininkaujantį, laukiame (kol bus pataisyta). Gedimas vietinis, visa salė veikia, (neveikia) tik pas pirmininkaujantį. Posėdis vyksta, viskas tvarkoje, tik pirmininkaujančio kompiuteryje nėra programos“, – BNS sakė A.Dimaitis.

Seimo rytinis posėdis iš pradžių vyko be įprastinių technologijų, pavyzdžiui, posėdyje dalyvaujančius Seimo narius, t. y. kvorumą, suskaičiavo balsų skaičiavimo grupė. Teisės aktų buvo projektai pristatomi, bet kai kurie balsavimai atidėti.

Vytautas Kernagis savo „Facebook“ paskyroje dalijasi vaizdo įrašu iš Seimo salės:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius