-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 23 /16:33

Gedimino prospekto trinkelių paieškos tęsiasi: tokių pačių rasta ir Lūkesčių gatvėje

Gedimino prospekto trinkelių paieškos tęsiasi. Vilniaus savivaldybės darbuotojai nuolat tikrina gautą informaciją ir kai kurios žinios pasitvirtina. Šįkart labai panašių trinkelių į buvusias prospekte rasta sostinės Lūkesčių gatvėje, viename iš individualių namų kiemų.
Lūkesčių gatvė 9
Lūkesčių gatvėje rastos trinkelės Vilniaus savivaldybės specialistams pasirodė tokios pat, kokiomis buvo grįstas ir Gedimino prospektas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Senųjų Gedimino prospekto trinkelių detektyvas prasidėjo tuomet, kai sostinės meras Artūras Zuokas pareiškė, kad dingo apie 9 tūkst. kv.m trinkelių. Apie tai meras pareiškė Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje. Esą iš viso plytelių buvo apie 16 tūkst. kv.m, 5 tūkst. kv.m pakloti kitur, dar 2 tūkst. kv.m yra sandėlyje, o kur likusi dalis – niekas nežino.

Meras paskelbė, kad gyventojai apie pastebėtas trinkeles gali rašyti tiesiai jam elektroniniu paštu. Savivaldybės sekliams pradėjus darbą patikrinta jau gana daug vietų, tačiau pagrįstų įtarimų kol kas sukėlė tik kelios. Viena jų – šalia Vievio esančios kavinės kiemas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Lūkesčių gatvė 9
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Lūkesčių gatvė

Antroji – Lūkesčių gatvėje esančio gyvenamojo namo kiemas. „Vilniaus miesto savivaldybės tarnybos patikrino teritoriją šalia to namo ir ten pamatytos trinkelės sukėlė įtarimų“, – teigė savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Ar nepaaiškės, kad šios trinkelės įsigytos legaliai, dar nežinia. Panašiai buvo radus trinkelių Balsiuose. Iš pradžių paskelbę, kad čia rasta apie 50-60 kv.m trinkelių, visiškai tokių pat, kokiomis buvo išgrįstas Gedimino prospektas iki renovacijos, vėliau savivaldybės darbuotojai išsiaiškino, kad Balsių mokyklai ir bendruomenės reikmėms trinkelių skirta oficialiai.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Lūkesčių gatvė 9
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Lūkesčių gatvė

Gedimino prospekto trinkelių detektyvo narpliojimo ėmėsi ir teisėsauga, ir Seimo Antikorupcijos komisija. Tiesa, pastaroji svarstymuose padarė pertrauką, leisdama prokurorams ramiai tęsti tyrimą ir vėliau uždarame posėdyje pateikti parlamentarams informaciją.

Vilniaus savivaldybė šiuo metu renka visus dokumentus, kurių gali prireikti teisėsaugai tiriant trinkelių dingimo istoriją. Darbo kol kas nebaigė ir komisija, kuri svarsto, kaip bus taisomas Rotušės aikštės ir Didžiosios gatvės bei jos prieigų rekonstrukcijų brokas.

Namo savininkas tvirtina nesidomėjęs trinkelių kilme

Namo, kurio kieme savivaldybės atstovai rado trinkeles, savininkas, verslininkas Kęstutis Kutkauskas tvirtino trinkeles įsigijęs maždaug prieš dešimtmetį, tačiau tuomet nesidomėjęs, iš kur jos galėtų būti.

„Aš pirkau ir viskas. Pirkau prieš kažkur 10 metų iš žmogaus. Bet kadangi žmogus asmenybė, o ne valdininkas, tai neturėčiau atskleisti žurnalistams jo tapatybės. Tai naudotas daiktas, parduotuvėje naudotų daiktų nėra“, – sakė K.Kutkauskas.

Namo šeimininkas tvirtino iki pat dabar kilusio ažiotažo net nesusimąstęs, kas tomis plytelėmis galėjo anksčiau vaikščioti. „Man atvežė kartu su žvyru, šiukšlėmis ir liepė išsirinkti plyteles. Tai aš ir išsirinkau“, – pasakojo verslininkas.

K.Kutkauskas, paklaustas, kaip elgsis, jeigu sulauks oficialių priekaištų dėl kieme esančių trinkelių, teigė nieko nedarysiąs. Neatskleidė jis ir kiek prieš dešimtmetį sumokėjo už trinkeles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius