-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 24 /15:21

Gėjai žygiuos Gedimino prospektu, Artūras Zuokas prasitarė apie siūlymą verslininkams prašyti žalos atlyginimo

Vilniaus savivaldybės Administracinė komisija priėmė galutinį sprendimą dėl eitynių „Baltic Pride“ Gedimino prospekte šeštadienį. Teismui priėmus sprendimą, kad leidimas eitynėms pagrindinėje sostinės gatvėje privalo būti išduotas, savivaldybei nebebuvo, kur trauktis.
Reklaminiai plakatai „Už lygybę“
Reklaminiai plakatai „Už lygybę“ / BFL nuotr.

Artūras Zuokas patvirtino – eitynės Gedimino prospekte bus. „Šiandien buvo Administracinės komisijos posėdis, sprendimas priimtas, leidimas bus išduotas pagal teismo sprendimą“, – sakė meras.

Gatvės visiems neužteks

Miesto vadovo teigimu, viską nusprendė teismas, tad savivaldybės sprendimas tebuvo formalus. Tačiau A.Zuokas prabilo apie tai, kad nuostolių patirsiantys verslininkai galėtų dėl žalos kreiptis į teismą. „Teko girdėti iš Gedimino pr. verslininkų, kad jie sulaukė prašymų tam laikui uždaryti lauko kavines. Tai jiems skamba keistai ir, manau, ten dar bus niuansų. Bet jie irgi turi suprasti, kad sprendimas toks priimtas ir policija turi garantuoti saugumą, todėl darbas lauko kavinėse bus neįmanomas tuo metu“, – sakė meras.

Artūras Zuokas
Artūras Zuokas

Anot mero, saugumo sumetimais lauko kavinės tikrai negalės dirbti. Upės gatvė, A.Zuoko teigimu, buvo siūloma ir dėl to, kad Gedimino prospektas nėra plati gatvė, todėl joje sunkiai išsiteks eisena, dalyviai, smalsuoliai, pareigūnai. Todėl bus derinama su Lietuvos gėjų lyga, kuri eitynes organizuoja, kad eisena pajudėtų ne nuo Katedros aikštės, o kiek toliau. „Tikėkimės, kad organizatoriai išgirs pareigūnų draugiškus prašymus, nors pagal teismo sprendimą jie gali organizuoti taip, koks leidimas išduotas pagal jų prašymą“, – kalbėjo A.Zuokas.

Kas turėtų žalą Gedimino prospekto verslininkams atlyginti, meras nepatikslino. Esą tokio precendento dar nėra buvę, tad kol kas nenorįs spėlioti, kaip tai būtų.

Policija surengė instruktažą

„Niekas mums nepranešė, kad lauko kavinė laikinai negalės dirbti. Jei būtų planuojamos kokios nors specialios priemonės, mums būtų turėję pranešti. Nesuprantu, kodėl kavinė turėtų neveikti. Prospekto šaligatvis yra gana platus, o mes nesame vieninteliai, turintys lauko staliukus. Vietos ir žmonėms, ir atitvarams lieka pakankamai“, – 15min.lt sakė restorano „Neringa“ pardavimų vadovė Agnė Baradinskaitė.

Vieni mėgavosi grynu oru, kiti  gaiviaisiais gėrimais.
Šeštadienį lauko kavinės Gedimino prospekte dirbs įprastu grafiku.

Restorano „Prie Katedros“ darbuotojai sulaukė ir policijos pareigūnų vizito. Pasak jų, apie jokias kliūtis dirbti lauke nebuvo užsiminta ir jokių darbo laiko pasikeitimų neplanuojama.

„Pas mus buvo užėję policijos pareigūnai ir surengė instruktažą, kaip elgtis eitynių metu. Jei pamatytume agresyviai besielgiančius skustagalvius ar su maišeliais sėdinčius žmonės, turime iškviesti policiją ir į konfliktus nesivelti. Jie nieko nesakė, kad bus statomos kokios nors užkardos“, – pasakojo restorano darbuotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius