-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 26

Gėjų lyga prašo „FIBA Europe“ paklausyti Petro Gražulio dainos apie homoseksualus ir atsiriboti nuo tokio sirgalių elgesio

Seimo narys Petras Gražulis, prieš Europos krepšinio čempionato finalą Liublianoje su būriu sirgalių traukęs homoseksulus įžeidžiančią dainelę, skundžiamas tarptautinei šio sporto organizacijai „FIBA Europe“. Ši, be kita ko, prašoma paraginti Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) atsiriboti nuo tokio krepšinio gerbėjų elgesio.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos gėjų lyga (LGL) ketvirtadienį išsiuntė laišką dėl „homofobiškų ir neapykantos kupinų Lietuvos krepšinio gerbėjų kalbų“ Slovėnijoje vykusio čempionato metu į Vokietijoje įsikūrusią „FIBA Europe“ būstinę. Jo kopija perduota ir LKF.

„Nuoširdžiai tikime, kad homofobiška retorika yra visiškai nesuderinama su Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) vertybėmis, todėl prašytume paraginti LKF pasmerkti tokį elgesį ir kalbas“, – rašoma LGL valdybos pirmininko Vladimiro Simonko pasirašytame laiške.

Petras Gražulis: „O kas čia tokio? Labai graži daina, visi dainavo.“

Jis atkreipė „FIBA Europe“ dėmesį į vaizdo įrašą, prieš pat finalą paviešintą tinklalapyje „YouTube“. Įraše matyti P.Gražulis, kartu su būriu kitų sirgalių, skanduojantis prieš keletą metų išleistos lietuvių ir belgų grupės „Cisco Kids“ dainelės priedainį „Kas nešokinės, tas py…“. Iki ketvirtadienio ryto įrašas buvo peržiūrėtas bemaž 18 tūkst. kartų.

Anot V.Simonko, nors parlamentaro „pasirodymas“ buvo aprašytas žiniasklaidoje, LKF į jį niekaip nesureagavo.

„Prašome „FIBA Europe“ atsiriboti nuo šio incidento ir aiškiai paskelbti, kad panašūs homofobijos atvejai ateityje vyksiančiuose renginiuose neturėtų būti nei skatinami, nei toleruojami.

Taip pat prašome „FIBA Europe“ paraginti LKF pasmerkti tokį elgesį ir pasisakyti prieš bet kokio pobūdžio diskriminaciją savo renginiuose. Esame tikri, kad kartu galime skatinti Europoje visiems prieinamą ir atvirą krepšinį, kur nebūtų vietos netolerancijai, stigmatizavimui bei žeminančioms kalboms“, – rašoma laiške.

P.Gražulis savo elgesio nederamu nelaikė. „O kas čia tokio? Labai graži daina, visi dainavo“, – portalui 15min.lt teigė jis.

Į repliką, kad daina gal ir graži, bet tekstas – įžeidus, jis atsakė: „Viskas gerai, mūsų ten keli šimtai dainavo. Ir šokinėjo. Jei kas nedainavo, vadinasi, ne tos orientacijos. Ką darysi…“

LGL kreipimasis į krepšinio organizacijas politiko neišgąsdino. „Tegul pasmerkia. Lietuva juk demokratiška, nuomonę galima reikšti garsiai. Sovietiniais laikais nebuvo galima reikšti, o dabar galima. Mes neįvardijome nė vieno žmogaus ir asmeniškai neįžeidėme“, – aiškino P.Gražulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius