Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 04

Geri orai vilioja prie jūros: Palangoje jau sunku rasti laisvą kambarį, prie įvažiavimo – spūstys

„Palangai tereikia gero oro, ir žmonių bus“, – įsitikinę palangiškiai, su šypsena žiūrintys į saulėtą dangų ir sekantys sinoptikų prognozes, pagal kurias bent jau ši savaitė nusimato karšta. Antradienį priešpiet prie įvažiavimo į Palangą ėmė formuotis spūstys, o rasti vietą apsigyventi nesusitarus iš anksto tapo išties sudėtinga. Iš pakelės viena po kitos dingo net vadinamosios Palangos bobutės.
Rasti nakvynę Palangoje sudėtinga
Rasti nakvynę Palangoje sudėtinga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį, prieš vidurdienį, prie įvažiavimo į Palangą susidarė automobilių spūstys. Lietuviai skuba prie jūros pasimėgauti geru oru, karšta saule ir po truputį šylančia jūra. Iš pakelių jau dingo automobiliai, papuošti skelbimais apie galimybę išsinuomoti būstą, teliko vos kelios vadinamosios Palangos bobutės, sėdinčios pakelėje su ranka rašytais skelbimais apie kambarių nuomą.

VIDEO: Palangoje – didžiausias poilsiautojų antplūdis šiais metais

Ieško dvi valandas – nieko

Palangos gatvėse sutiktas atvykėlis pasiguodė: šiame kurorte jis nesilankė jau šešerius metus. Susigundęs gerais orais ėmė ir atvažiavo, bet štai jau dvi valandas vaikšto ir neranda jokio laisvo kambario.

Visuomeninės Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijos „Svetingas šeimininkas“ vadovė Irena Švanienė įspėja – artimiausiomis dienomis susirasti nakvynę kurorte gali būti sunku. 

Pasak I.Švanienės, pakelėse nakvynę siūlančiųjų mažėja ir blogesniu oru, kadangi tik pavieniai poilsiautojai atvyksta į Palangą nebūdami iš anksto susitarę dėl nakvynės. „Jau Lietuvoje ir ne tik Lietuvoje girdi žmonės, kad tos „pakelės“ yra naikinamos ir ateityje jų nebebus. Tada žmonės gal rimčiau susivoks, kad reikia rezervuoti iš anksto ir tada turėsite garantijas“, – kalbėjo I.Švanienė.

„Nebent šuns būdoje“

Tokios garantijos praverstų šią savaitę svajojantiems pailsėti prie jūros. I.Švanienė juokauja – nakvoti gali tekti nepatogiai: „Nebent šuns būdoje kokioje, sąlygos bus labai prastos. Tie, kurie jau apsistojo, apsistojo geresnėmis sąlygomis, o jeigu ir liko pas pagyvenusius žmones, kurie neinvestuoja į pagerinimus kokius 30 metų, tai ir pagalvokite, kas ten begali būti.“

Norint vis dar galima rasti nakvynę, bet vietų skaičius tirpsta. Tą patį sako ir Palangos restoranų ir viešbučių asociacijos pirmininkas Darius Miklovas. Jis neabejoja, kad nakvynę Palangoje dar galima rasti, bet jau reiks įdėti daug pastangų ir galbūt plačiau atverti piniginę.

„Sako, kad niekas nevažiuoja, viskas čia blogai. Bet saulė išlindo, dvi dienas pašvietė, ir pilna žmonių. Vadinasi, reikia lietuviams saulės, gero oro. Nėra taip, kaip čia pasipylė straipsniai, kad į Palangą nereikia važiuoti, čia nėra ką veikti. Viskas yra puiku. Palangai reikia oro, ir svečių pilna“, – geru oru džiaugėsi D.Miklovas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rasti nakvynę Palangoje sudėtinga
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rasti nakvynę Palangoje sudėtinga

Tereikia gero oro

Nebent šuns būdoje kokioje, sąlygos bus labai prastos. Tie, kurie jau apsistojo, apsistojo geresnėmis sąlygomis, o jeigu ir liko pas pagyvenusius žmones, kurie neinvestuoja į pagerinimus kokius 30 metų, tai ir pagalvokite, kas ten begali būti, – sakė I.Švanienė.

„Visą gyvenimą deklaravau vieną aiškią nuostatą – Palangai reikalingas tik geras oras, saulėtas geras oras. Gali nebūti nieko ir vis tiek bus pilna Palanga žmonių. Todėl, kad žmonėms reikia pagulėti prie jūros, pasimaudyti, o dabar tiktai antra diena tokia gera, jog žmogus jau gali leisti tą prabangą. Kiek ilgai tęsis ta šiluma, tiek žmonių ir turėsim“, – jam antrina ir I.Švanienė.

Svečių Palangos viešbučiuose daugėja, D.Miklovas net juokauja, kad visi neigiami straipsniai apie šį pajūrio kurortą tiesiog padarė palangiškiams puikią reklamą. 

Prasti orai palangiškius buvo privertę mažinti nuomos kainas – liepą jos krito iki įprastų birželį, kai dvivietis kambarys su visais patogumais kainavo 30 eurų parai. Dabar kaina jau siekia 45–50 eurų už tokį pat kambarį.

Didžiausio poilsiautojų antplūdžio pajūryje laukiama savaitės pabaigoje ir savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius