Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 28

Gintaras Songaila išmestas iš Tėvynės sąjungos (atnaujinta 10.39 val.)

Seimo narys, tautininkų frakcijos Tėvynės sąjungoje pirmininkas Gintaras Songaila pašalintas iš Tėvynės sąjungos partijos.
Gintaras Songaila
Gintaras Songaila / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Taip trečiadienį vakare nusprendė partijos Priežiūros komitetas, atsižveldamas į partiečių skundus, kad G.Songaila partijos Vilniaus sueigos sprendimą sudaryti koaliciją su Valdemaro Tomaševskio bloku sostinės savivaldybėje apskundė teismui. 

Penktadienį jis, prašomas konservatorių partijos prezidiumo, savo kreipimąsi į teismą atsiėmė, tačiau tai nepaveikė Priežiūros komiteto griežto nusiteikimo. 

„G.Songaila šiukščiai pažeidė įstatuose nustatytą tokių sprendimų skundimo tvarką. Jei kiekvienas nepatenkintas partijos reikalais kreiptųsi į teismus, tai mes juose tik ir gyventume. G.Songaila turėjo kreiptis į partijos Priežiūros komitetą, o ne į teismą“, – 15min.lt sakė Tėvynės sąjungos Priežiūros komiteto vadovas Alfonsas Andriuškevičius.

Pasak jo, sprendimas mesti G.Songailą iš partijos yra galutinis ir nebebus persvarstomas. 

Savo ruožtu G.Songaila tvirtina, kad pagal partijos įstatus, Priežiūros komiteto sprendimą gali partijos tarybos prašymu gali persvartyti jos suvažiavimas.

Tačiau politikas tikino tokio persvarstymo bent kol kas neketinantis siekti. Anot jo, Priežiūros komitetas jį šalinti nutarė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko, premjero Andriaus Kubiliaus spaudžiamas.

„Priežiūros komitetas – tai nedemokratinė struktūra, vykdanti politinius pavedimus ir jokio pasitikėjimo nekelianti. Sprendimas dėl mano pašalinimo iš partijos priimtas vieno balso persvara ir, kiek žinau, tas balsas buvo Raimundo Aleknos – to paties, dėl kurio kilo konfliktas, bet jis net nenusišalino balsuojant“, – teigė G.Songaila.

Parlamentaras teigė, kad tol, kol konservatorių pirmininkas yra A.Kubilius, nesitikintis jokių demokratinių permainų Tėvynės sąjungoje.

„A.Kubilius nuolat primetinėja savo valią. Taip pat jis bando paralelizuoti tautininkų veiklą Tėvynės sąjungoje paversdamas mus kažkokiais blogiukais“, – piktinosi G.Songaila.

Pats premjeras A.Kubilius nenorėjo komentuoti, ar pritaria tokiam griežtam Priežiūros komiteto nutarimui dėl G.Songailos.

„Priežiūros komitetas visada teisus“, – nestabtelėdamas prie kamerų Seime ketvirtadienį tarstelėjo A.Kubilius.

Tautininkai išstos iš Tėvynės sąjungos?

Tautininkai, kurių, pasak G.Songailos, dabar Tėvynės sąjungoje yra apie 300 – tai yra vos trečdalis buvusios Lietuvos tautininkų partijos narių – savo tolesnę ateitį partijoje spręs šį šeštadienį.

„Iš tiesų susijungimas su Tėvynės sąjunga iki galo ir neįvyko, nes dalis mūsų narių nestojo į šią partiją arba nebuvo priimti“, – 15min.lt sakė politikas.

Neoficialiai G.Songaila pripažįsta, kad dauguma tautininkų apklausose teigia nenorintys pasilikti konservatorių gretose. Tautininkų sprendimui neabejotinai įtakos turės ir G.Songailos pašalinimas iš partijos. 

Kol kas jis pats teigia nedarysiantis staigių judesių ir iškart neišstosiantis iš Tėvynės sąjungos partijos frakcijos Seime. 

G.Songaila ne pirmasis tautininkų flango Tėvynės sąjungoje atstovas sulaukęs Priežiūros komiteto nemalonės. Kito tautininko – Kazimiero Uokos narystė partijoje taip pat jau kurį laiką yra sustabdyta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius