Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 25

Gražutės regioninis parkas savanoriams siūlo savęs išbandymą kerinčio grožio gamtoje

Šiaurės rytinėje Lietuvos dalyje, Zarasų ir Ignalinos rajonuose įsikūręs Gražutės regioninis parkas prie „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ projekto prisijungė 2014 m. Ir nors dalį savanoriauti pasiryžusių jaunuolių nuo šios vietos atgraso tai, kad ji yra sunkiai pasiekiama viešuoju transportu, tačiau kiti supranta, kad tai toli gražu nėra kliūtis. Galimybe smagiai ir prasmingai praleisti laiką šiame grožiu alsuojančiame Lietuvos kampelyje, save išbandyti įvairiose srityse ir pabendrauti su čia savanoriaujančiu jaunimu iš viso pasaulio susivilioja ne vienas.
Savanoriai Gražutės regioniniame parke
Savanoriai Gražutės regioniniame parke / Gražutės regioninio parko nuotrauka

Savanoriauja ne tik jaunimas

Kaip teigė Gražutės regioninio parko vyriausiasis specialistas Vytautas Eidėjus, nuo dalyvavimo „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ projekte pradžios 2014 m. parke jau savanoriavo keturi jaunuoliai. Nors trys iš jų buvo kilę iš vietos apylinkių, Zarasų rajono, tačiau viena mergina nusprendė čia atvykti ir iš Vilniaus.

Gražutės regioninio parko nuotrauka/Savanoriai Gražutės regioniniame parke
Gražutės regioninio parko nuotrauka/Savanoriai Gražutės regioniniame parke

„Bendradarbiaujam su vietos ir rajonų mokyklomis, jie visada geranoriškai sutinka dalyvauti parko organizuojamose savanoriškose švarinimosi akcijose. Kartais paskambina ir kitų rajonų mokytojai bei sako, kad kartu su vaikais nori padaryti gerą darbą ir sudalyvauti ekskursijose. Tokioms mokykloms esame parengę edukacinę programą, kurią gali rinktis klasė“, – pasakojo V.Eidėjus, paklaustas kaip dažnai žmonės susidomi savanorystės parke galimybe.

Be „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ projekte dalyvaujančių jaunuolių, savanoriauti Gražutės regioniniame parke, kuriame saugomas miškingas ir ežeringas Šventosios aukštupio kraštovaizdis, pasiryžta ir vyresnio amžiaus žmonės.

Be „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ projekte dalyvaujančių jaunuolių, savanoriauti Gražutės regioniniame parke, kuriame saugomas miškingas ir ežeringas Šventosios aukštupio kraštovaizdis, pasiryžta ir vyresnio amžiaus žmonės.

„Mūsų parke savanoriauja garbinga senjorė, visuomenininkė Vida Žilinskienė, ji kas dieną kaip į darbą pas mus ateina, veda ekskursijas ne tik po savo Jūrų muziejų bet parko gamtinėje ekspozicijoje, po Salako miestelį ir parko apylinkes“, – pasakojo V.Eidėjus.

Netrūksta ir užsieniečių

Parko vyriausiasis specialistas džiaugėsi ir tuo, kad šią vasarą parkas sulauks ne tik vienos savanorės iš Alytaus, kuri čia praleis mėnesį, bet ir keletos įmonių kolektyvų, kurie ketina atvykti ir dalyvauti įvairiose talkose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius