-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

Griūvantys namai grasina praeiviams

Laisvės alėja žingsniuojantys miestiečiai turi saugotis ne tik pastaruoju metu pradėjusių siautėti nusikaltėlių – ne mažesnį pavojų kelia nuo senų pastatų sienų bei balkonų krentantys plytgaliai ir tinkas.
Siekiant užtikrinti praeivių saugumą, Laisvės alėjos 69 numeriu pažymėto namo administratorius buvo priverstas užtverti daugiabučio prieigas.
Siekiant užtikrinti praeivių saugumą, Laisvės alėjos 69 numeriu pažymėto namo administratorius buvo priverstas užtverti daugiabučio prieigas. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pastarosiomis dienomis praeivių dėmesį traukė greta 69 numeriu pažymėto Laisvės alėjos namo esantis apsaugine juosta aptvertas keliolikos kvadratinių metrų plotas. Greta pastatyti ir du stendai su užrašu „Būkite atsargūs!“, o ant aptvertoje zonoje esančio grindinio mėtosi keli plytgaliai bei tinko trupiniai.

Anot pašnekovo, iš visų Kauno centre esančių pastatų net kas antras yra prastos būklės ir bet kada gali pradėti griūti.

Avarinė būklė

Anot centrinėje miesto dalyje esančius pastatus administruojančios bendrovės „City Service“ Kauno padalinio vadovo Tomo Augutavičiaus, imtis tokių saugumo priemonių buvo būtina dėl avarinės būklės pastato ir jo keliamo pavojaus praeiviams. „Naktimis dabar šalta, o dieną oras sušyla. Dėl temperatūrų skirtumo nuo namo konstrukcijų pradėjo byrėti tinkas“, – paaiškino pašnekovas.

Neseniai buvo sušauktas minėto namo gyventojų susirinkimas, tačiau daugelis butų savininkų jame nepasirodė. Tačiau, pasak T.Augutavičiaus, daugiabutį teks remontuoti ir be daugumos gyventojų sutikimo. „Kito kelio nėra. Per kovo mėnesį atliksime darbus ir sąskaitą pateiksime gyventojams“, – tvirtino bendrovės Kauno padalinio vadovas.

Administratorius yra gavęs baudų

T.Augutavičius, kalbėdamas apie šį griūvantį namą, prisiminė praėjusiais metais su kitu Laisvės alėjoje stovinčiu namu įvykusią istoriją. Tąkart nuo 110 numeriu pažymėto daugiabučio ant praeivių galvų pradėjus kristi tinkui bei plytgaliams, Kauno miesto savivaldybė pradėjo spausti AB „City Service“, jog ši suremontuotų griūvantį namą. Tačiau tam pasipriešino daugiabučio gyventojai, kurie nesutiko mokėti už ne itin pigų fasado remontą.

Miesto savivaldybės valdininkų iniciatyva T.Augutavičiui už namo nepriežiūrą buvo skirta kelių šimtų litų bauda. Galiausiai minėtą namą administruojanti bendrovė daugiabučio remontą atliko be gyventojų sutikimo ir šiems po atliktų darbų pateikė sąskaitą. „Už namų nepriežiūrą esu gavęs dvi baudas. Tačiau ir vieną, ir kitą teismas panaikino. Šioje situacijoje jaučiuosi tarsi būčiau tarp kūjo ir priekalo“, – prisipažino T.Augutavičius.

Anot pašnekovo, iš visų Kauno centre esančių pastatų net kas antras yra prastos būklės ir bet kada gali pradėti griūti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius