-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 28

Gyventojų laiškuose Vyriausybei – klausimai apie daugiabučių renovaciją ir socialinę apsaugą

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir Vyriausybė pernai gavo beveik 4,5 tūkst. gyventojų prašymų ir pareiškimų – palyginus su 2012 metais, jų skaičius išaugo 56 procentais.
Prezidentė susitiko su Vyriausybe
Lietuvos ministrų kabinetas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gyventojams rūpėjo daugiabučių gyvenamųjų namų modernizavimas – šiuo klausimu Vyriausybės kanceliarija sulaukė daugiau nei du kartus daugiau pasiūlymų, klausimų ir nuomonių nei 2012-aisiais.

Gyventojams taip pat aktualus buvo socialinės atskirties mažinimo klausimas. Vyriausybės kanceliarijos Piliečių ir atviros Vyriausybės skyriaus duomenimis, 2013 metais šoktelėjo pasiūlymų ir prašymų socialinės apsaugos tema skaičius. Vienas pagrindinių klausimų, kurį pensinio amžiaus asmenys kėlė visus metus – sumažintų senatvės valstybinių pensijų dalies kompensavimas, pareigūnų ir karių valstybinių pensijų perskaičiavimas.

Gyventojus taip pat domino mokesčių, teisės ir teisėtvarkos, energetikos klausimai, nemažėjo klausimų apie nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimą.

Iš viso buvo priimti 400 gyventojų, kurie daugiausia kreipėsi į žemės ūkio, socialinės apsaugos ir darbo bei teisingumo ministrus.

Gyventojams buvo aktualios ir aplinkos apsaugos temos –  teritorijų planavimo, neteisėtų statybų, nuosavybės teisių įgyvendinimo valstybės saugomose teritorijose ir panašūs klausimai.

2013 metais išaugo prašymų ir pasiūlymų skaičius sveikatos apsaugos klausimais.

Pernai taip pat padaugėjo norinčių susitikti su ministrais – iš viso buvo priimti 400 gyventojų, kurie daugiausia kreipėsi į žemės ūkio, socialinės apsaugos ir darbo bei teisingumo ministrus. Vyriausybės priimamajame Piliečių ir atviros Vyriausybės skyriaus darbuotojai priėmė daugiau nei 500 asmenų. Gyventojai taip pat buvo konsultuojami telefonu bei elektroniniu paštu.

Į Vyriausybės kanceliariją daugiau nei pusantro šimto kartų kreipėsi ir užsienio šalių gyventojai, kurie prašė suteikti informaciją apie verslo vystymo ir inovacijų pritraukimo galimybes Lietuvoje.

Daugiausia prašymų ir pasiūlymų sulaukta iš didžiųjų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius