-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų globos organizacijos susivienijo ir kreipėsi į Seimo komitetą dėl BK pataisų (atnaujinta 16.14)

Įvairios gyvūnų globos organizacijos pasirašė kreipimąsi dėl baudžiamojo kodekso pataisų ir išsiuntė jį Teisės ir teisėtvarkos komitetui.
Nuo tilto numestas šunelis pateko į gyvūnų globėjų rankas.
Pipiras tik vienas iš daugelio, kuris patyrė žiaurų žmonių elgesį. / Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad trylikos gyvūnų globėjų ir mylėtojų organizacijų tikslas – kad atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais būtų vertinama daug griežčiau, t. y. maksimali bausmė už tokį nusikaltimą būtų ne vieni, bet ketveri metai, o ir pats nusikaltimas būtų vertinamas ne kaip lengvas, o apysunkis.

Sieks TTK pritarimo

„Darbietė" Dangutė Mikutienė šią pataisą jau yra pateikusi Seimo nariams. Bet galutinis sprendimas ėmė strigti Seimo komitetuose. Šios pataisos nagrinėjimui Seimas skyrė du komitetus – Aplinkos apsaugos bei Teisės ir teisėtvarkos (TTK).  Aplinkos apsaugos komitetas, kurio statusas svarstant šį klausimą yra kaip papildomo komiteto, pataisai nepritarė. Pagrindinis motyvas – siūlomos naujos bausmės, komiteto narių nuomone, yra per griežtos.

Trečiadienį, gruodžio 23 d., pataisą svarstys ir pagrindinis – Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Jo nariams visos organizacijos nusiuntė šį raštą. Tada pataisą svarstys Seimas plenarinio posėdžio metu, atsižvelgdamas į abiejų komitetų išvadas. Jei abu komitetai nepritars šiai pataisai, tai tikėtina, kad ir Seime ji bus atmesta.

„Atrodo, kad ką tik praėję visi skaudūs įvykiai su gyvūnais jau pamiršti... Todėl dauguma gyvūnų organizacijų susivienijo prašydami apginti tuos, kurie negali apsiginti patys", – teigiama pranešime spaudai.

Prašo neužmerkti akių

TTK nariams išsiuntinėtas laiškas, kuriame pabrėžiami pastaruoju metu visuomenę sukrėtę žiaurūs elgesio su gyvūnais atvejai - Šilutės rajone nuo bado ir nepriežiūros dvesiantys ūkiniai gyvūnai, benamės katės, paauglių išbadytomis akimis, praėjusios savaitės įvykis Vilniuje, kai iš septinto aukšto buvo išmestas šuo (tyrimas pradėtas tik dėl turto sugadinimo, kadangi nelaimingas šuo pataikė nukristi ant automobilio stogo), Kauno paauglių patyčios iš šuns Beno ir kitos kalytės, nuo tilto, vien dėl pasismaginimo numestas šuo Pipiras.

„ Užsimerkti prieš faktus ir teigti, kad tai nevyksta, nereiškia, jog taip iš tiesų yra, ir šiuo atveju abejingumas yra tik lengviausia, bet ne teisingiausia išeitis", – rašoma kreipimesi į parlamentarus.

Baudžiamojo kodekso pataisą su jos registracijos numeriu, tiksliu pavadinimu ir kitais rekvizitais galima pasižiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius