Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 15

I.Degutienė prakalbo apie mažumos koalicijos galimybę

Seimo pirmininkė, valdančiosios Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) atstovė Irena Degutienė liberalcentristui Žilvinui Šilgaliui pareiškus esą jis svarsto, ar palikti koaliciją, prakalbo apie mažumos koalicijos galimybę.
Seimo pirmininkė Irena Degutienė pasveikino sportininkus
Seimo pirmininkė Irena Degutienė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai politikė pareiškė interviu „Lietuvos žinioms“, paklausta apie valdančiosios Permainų koalicijos derybas su Krikščionių partijos frakcija.

„Šiuo klausimu negaliu nieko pasakyti, nes nesu derybų dalyvė. Tapusi Seimo pirmininke sustabdžiau narystę TS–LKD frakcijoje. Koalicijos partijų vadovų lygmeniu keliamas klausimas dėl gretų išplėtimo. Manau, artimiausiu metu, bent jau iki pavasario sesijos, šis reikalas turėtų būti išspręstas“, – kalbėjo konservatorė.

„Iš Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos, regis, gali pasitraukti Žilvinas Šilgalis. Tada liktų mažumos koalicija. Daugumoje Vakarų valstybių dirba būtent tokios koalicijos, o svarbius sprendimus palaiko kai kurie valdantiesiems nepriklausantys parlamentarai. Toks modelis galimas ir Lietuvoje“, – tvirtino Seimo pirmininkė.

Penktadienį Ž.Šilgalis BNS sakė, esąs nepatenkintas ir koalicija, ir LiCS frakcija. Jis tvirtina iki pavasario sesijos pradžios apsispręsiąs, ar likti abiejuose dariniuose.  „Manęs netenkina nei frakcijos ir partijos veikla koalicijoje, nei pačios koalicijos sprendimai“, – sakė Ž.Šilgalis.

Be to, I.Degutienė interviu tvirtino kalbėjusi su kitu ir liberalcentristu, atsistatydinti nutarusiu sveikatos apsaugos ministru Algiu Čapliku, kuris esą jai padėkojo, kad konservatorė padėjo jam apsispręsti.

„Kalbėjausi su A.Čapliku, ir jis man padėkojo, kad padėjau apsispręsti. LiCS pasakė, kad iš koalicijos trauktis neketina. Jokių problemų neturiu ir dėl A.Kubiliaus. Buvau su juo susitikusi, jis puikiai supranta, kad mūsų nuomonės gali skirtis. Tačiau mes abu ir TS–LKD partija laikomės tvirtos pozicijos, kad sveikatos apsaugos sistemos reforma yra būtina“, – tvirtino Seimo pirmininkė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius